2024. április 18., csütörtök

Orosz védelmi minisztérium: Többen meghaltak egy belgorodi terrortámadásban

Terrortámadást követett el az egyik FÁK-tagország két állampolgára szombaton az oroszországi Belgorod megye egyik lőterén, tizenegy ember meghalt, tizenöten megsebesültek – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a terroristák lőfegyverrel nyitottak tüzet egy lőgyakorlat során olyan önkéntesekből álló egység tagjaira, akik kijelentették, hogy részt vennének az Ukrajna ellen indított orosz „különleges katonai műveletben".
„A lövöldözés következtében tizenegy ember halálos sebet kapott. További tizenöt ember különböző fokú sebesülésekkel szállítottak egészségügyi intézménybe, ahol minden szükséges segítséget megkapnak" – közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy a két terroristát válaszlövésekkel agyonlőtték.
A helyszínen jelenleg a rendvédelmi szervek dolgoznak.
Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken közölte, hogy a részleges mozgósítás keretében eddig 222 ezer tartalékost mobilizáltak, akiket három, 5-10 napos szakaszban készítenek fel.
Az Ukrajnával szomszédos oroszországi Belgorod megyében szombaton ukrán tüzérségi támadás következtében kigyulladt egy üzemanyagraktár. A belgorodi hatóságok már többször jelentettek áramvezetékek, üzemanyag- és lőszerraktárak elleni csapásokról. A kijevi vezetés mindeddig nem jelentkezett a támadások elkövetőjeként.