2024. április 18., csütörtök

Egyetemisták a városházán

Az újvidéki önkormányzatnak évek óta sikeres az együttműködése az Újvidéki Egyetemmel

Ez az együttműködés nagyon sokféleképpen nyilvánult meg a múltban, például több közös projektet valósítottak meg különféle tudományok terén, több objektumot, valamint a városban használatos rendszerek jelentős részét is az Egyetem szakemberei terveztek meg, a felsőoktatási intézmény tanulói pedig rendszeresen járnak gyakorlatra az újvidéki önkormányzat különböző hivatalaiba, közvállalataiba.

Mira Radenović, a városi környezetvédelmi hivatal tagja nemrégiben ünnepélyesen fogadta az Újvidéki Egyetem Jogi Karának hallgatóit. Felszólalásában bemutatta az újvidéki önkormányzat és a városi környezetvédelmi hivatal tevékenységét, valamint rávilágított a jogi tudományok és a környezetvédelem közötti szoros kapcsolatra.

A városi környezetvédelmi hivatal a diákok vendégül látásával azt szeretné elérni, hogy a fiatalok számára érthetőbbé, áttekinthetőbbé váljon a környezetvédelem és a jogi tudományok közötti kapcsolat, valamint, hogy megismerjék a városi önkormányzat és a hivatalok munkáját. Radenović szerint az Újvidéki Egyetem és a városi önkormányzat együttműködése arra készteti majd a hallgatókat, hogy továbbképzésük során minél többen a környezetvédelem terén szakosodjanak.