2024. április 20., szombat

Megkezdődtek az illegális hulladéklerakók felszámolásának munkálatai Szabadkán

Megkezdődött Szabadkán Mišićevo és Györgyén (Đurđin) településeken az illegális hulladéklerakók felszámolása. Stevan Bakić polgármester arra kérte a polgárokat, hogy a hulladékot a kijelölt helyeken helyezzék el – tudósít az N1.

A két településen található illegális szemétlerakók felszámolására a tartományi költségvetésből egymillió dinárt, míg Szabadka város költségvetéséből 807.544 dinárt különítettek el – hangzott el a munkálatok elején.

Bakić elmondta, hogy a környezetvédelmi minisztérium támogatásával idén hat illegális szemétlerakót távolítottak el a város területéről. Figyelmeztetett, hogy a nem megfelelő hulladékkezelés hatással van a levegő-, a víz- és a talajszennyezésre.

– A hulladékot az arra kijelölt helyeken kell elhelyezni, mert csak együtt tudjuk kezelni ezt a nagy problémát – fogalmazott a polgármester.

A mišićevoi illegális szeméttelepen mintegy 516 köbméter hulladék van, a györgyéni hulladéklerakóban pedig körülbelül 276 köbméter. A munkálatokat október 28-ig fejezik be.

Az illetékesek közölték, hogy az elkövetkező időszakban mintegy 10 illegális szemétlerakót hoznak rendbe Szabadka város területén.