2024. április 25., csütörtök

Elkezdődött a 10. BE:FEMON Óbecsei Monodráma Fesztivál

Tegnap este vette kezdetét a jubileumi, a 10. BE:FEMON Óbecsei Monodráma Fesztivál az óbecsei Városi Színházban. Az október 12-e és 15-e között megtartott rendezvényen ezúttal hét monodrámát láthat a közönség, a hazai előadók mellett érkeznek színészek Magyarországról, Horvátországból és Észak-Macedóniából is.

A fesztivált Mirjana Karanović szerb színésznő Petrijin venac című monodrámája nyitotta meg tegnap 20 órakor. Ma, a rendezvény második napján két monodrámát láthat a publikum: 17 órakor kezdődik Marija Medenica belgrádi színésznő Neodustajanje című monodrámája, 20:30-kor pedig Aljoša Đidićnek, a Szerb Nemzeti Színház fiatal színészének a Tolsztoj szövege alapján összeállított Kreutzer-szonáta című előadását nézhetik meg az érdeklődők. Pénteken 17 órakor kezdődik Gjorgji Jolevski macedón színész Poslednja Krapova traka című monodrájáma, 20:30-kor pedig Sanja Milardović horvát színésznő áll színpadra Mala čuda című monodrámájával. Szombaton, a fesztivál utolsó napján láthatja a közönség az idei rendezvény egyetlen magyar produkcióját, a magyarországi Eke Angéla Én, Iphigénia című monodrámája 16 órakor kezdődik. Sofija Mijatović szerb színésznő zárja a fesztivált szombaton este Ja sam Akiko című előadásával, amely 20:30-kor kezdődik.

Az előadásokat az idén is szakmai zsűri értékeli, amelynek tagjai Dušanka Glid Stojanović, a Belgrádi Nemzeti Színház színművésze, Tamara Krcunović belgrádi színésznő és Balázs Áron színművész, az Újvidéki Művészeti Akadémia tanára.

A belépőjegyek egy-egy előadásra 300 dinárba kerülnek, a hét előadásra szóló jegyért pedig 1500 dinárt kell fizetni. Jegyfoglalás a 021/69-15-336 -os telefonszámon, illetve a pozoristebecej@gmail.com e-mail-címen lehetséges.