2024. április 26., péntek
SZABADKAI SPORTHÍREK

Öt evezősérem

A Palicsi Evezősklub tizenhárom versenyzővel vett részt a Belgrádban rendezett országos bajnokságon. Az egyesület legeredményesebb versenyzőjének Csipak Szergej bizonyult, aki serdülő egypárevezésben aranyérmet, ifjúsági egypárban és Dávid Ivánnal serdülő kétpárban pedig bronzérmet nyert. Csipak mellett még két palicsi egység szerzett érmet: Malatinszki Laura és Korhecz Boglárka bronzot pionír kétpárban, valamint a Bogosavljev Anna, Arnold Réka, Korhecz Boglárka, Malatinszki Laura serdülő négypárevezős egység is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Döntőbe jutott még a Füleki Bálint, Gorotva Márk alkotta felnőtt könnyűsúlyú kétpár is, akik a 6. helyen értek célba.

Dimitrije Levajac és Radmila Tominjak sikerével ért véget Szabadkán az asztaliteniszezők 46. Harangozó Vilmos-emlékversenye. A legmagasabban rangsorolt szerbiai asztaliteniszező, Levajac igazolta esélyességét, és végig magabiztosan menetelve, mindössze egyetlen szett elvesztésével szerezte meg az első helyet. A Crvena zvezda játékosa a fináléban 4:0 arányban legyőzte a Németországban légióskodó Aleksa Gacevet. A harmadik helyet Stefan Kostadinović (Spartacus) és Nikola Strugarević (Crvena zvezda) szerezte meg. A nők mezőnyében Tominjak (Josip Kolumbo) diadalmaskodott, miután a döntőben 4:0-ra legyőzte Dragana Vignjevićet (Panonija). A bronzérem Ana Nikoiani (Josip Kolumbo) és Bezzeg Réka (Novi Sad) birtokába került. A férfi párosok megmérettetéséből a Đilas, Levajac kettős került ki győztesen (a döntőben 3:0-ra nyertek Marinković és Strugarević ellen), míg a nők mezőnyében a Jokić, Bezzeg kettős vitte el a pálmát a Gvozdenović, Menger páros feletti győzelmével.

Második mérkőzésükön megszerezték első győzelmüket a Spartacus kosárlabdázói az I. ligában. A szabadkai együttes a leskovaci Zdravlje csapatát fogadta, és a hazaiak 83:70-es győzelmet arattak. A többi eredmény: Čačak 94–Metalac 66:75, Kolubara–Sloga 72:86, Tamiš–Zlatibor 79:87, Vojvodina–Novi Pazar 98:78, Sloboda–Versec 72:71, Dynamic–Mladost 91:85, a Dunav–OKK Beograd mérkőzést elhalasztották.

Vereséggel kezdte szereplését a Spartacus női kosárlabda-együttese az I. ligában, miután a szabadkai sportcsarnokban zajló más jellegű esemény miatt Zomborban játszott, és 92:53 arányú vereséget szenvedett a požegai Sloga csapatától. A szabadkai együttes a Radivoj Korać helyét vette át az élvonalban, mivel a belgrádiak visszaléptek a legmagasabb osztályban való versenyzéstől. A többi eredmény: Radnički (K)–Partizan 70:93, Kraljevo–Crvena zvezda 67:60, Art Basket–Versec 127:49, Novosadska ŽKA–Vrbas 65:81, Vojvodina 021–Duga 68:52.

A Spartacus kézilabdázói 35:27 arányú győzelmet arattak az Apatin felett a Szuper B liga 4. fordulójában. A többi eredmény: Vrbas–Crvenka 26:33, Hercegovac–Lavovi 24:20, Kolubara–Smederevo 26:25, Szivác–Inđija 32:26, Sinđelić–Ub 33:37. Az élcsoport: Spartacus 7, Crvenka 7, Kolubara 6, Ub 6 ponttal stb.

A Spartacus futsalcsapata 3:3-as döntetlent játszott a niši Gvozdeni puk együttesével a II. liga 6. fordulójában. A többi eredmény: Leskovac–Smederevo 5:1, Partenon–Winter sport 1:3, Požarevac–Banjica 011 4:3, Kalča–Jastrebac 3:2, Ekonomist–SAS 3:4. Az élcsoport: SAS 18, Winter sport 14, Požarevac 12, Kalča 12, … 10. Spartacus 5 ponttal stb.

Ljuboviján rendezték meg az országos sportmászóbajnokság 3. fordulóját természetes sziklákon, ahol a Spartacus Hegy- és Sportmászóklubot hárman képviselték. A legjobb eredményt Bognár Nóra érte el, aki a 2. helyen zárta a versenyt, míg Tóth Áron a 6., Sara Pirnat pedig a 7. helyen végzett.