2024. március 28., csütörtök

Megújul a strandház

Szépül a magyarkanizsai Tisza-part

A magyarkanizsai Tisza-part az idén teljes pompáját mutatta. A medence, a homokos strand, a kávézók, az étel- és italvásárlási lehetőség mind adott volt. Egyedül a régi időket megidéző kis strandház árválkodott, amely egykor szebb időket is megélt. Valaha a lángos és a diszkóbelépők otthona volt, mára viszont már nagyon ráfért a felújítás. Az Ifjúsági Otthon munkatársai igyekeztek élettel megtölteni, szépen kis is festették, babzsákokat raktak köréje, könyvtárat alkottak mellé, a fiatalok pihenőhelyévé vált. Most egy sikeres pályázatnak köszönhetően meg is újul. Kedden Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere és munkatársai megtekintették a beruházást.

Bagány Ágnes, a magyarkanizsai községi tanács közoktatással és ifjúságpolitikával megbízott tagja elmondta, hogy a strandház állapota teljes körű felújításért kiáltott:

– Az Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával újítjuk fel a magyarkanizsai strandházat, összesen 2,5 millió dinárból. Nagyon sok funkciója volt már ennek az épületnek, de sajnos még soha nem volt igazán gazdája. Tavaly az Ifjúsági Irodánk köré tömörülő fiatalok saját erőből rendbe hozták az épületet, és amennyire lehetett, megtöltötték élettel. Törekvéseikre még a Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar is felfigyelt, és könyveket ajándékoztak nekik, melyekből strandkönyvtár alakult ki, és rengeteg színes programmal tudta az ifjúsági nyári életet színesíteni a Tisza-parton – mesélte Bagány Ágnes.

A mostani munkálatokkal kapcsolatban Fejsztámer Róbert polgármester adott tájékoztatót, melyből kiderült, hogy kicserélik a tetőgerendákat, a külső terasz burkolatát, illetve a padló burkolatát, a belső mennyezetet, elvégzik az ajtó és ablakok cseréjét, illetve a külső és belső festést is.

– Az önkormányzat családorientált politikájához az is hozzátartozik, hogy a fiataloknak azon rétegével is foglalkozzon, amely a középiskolai vagy az egyetemi éveiket tölti éppen, és a nyarakat itthon tölti, ahol szomjazza a programokat. Igaz, hogy a Tisza-part a turizmusra fókuszál, de nagy hangsúlyt kell fektetnünk az itt élőkre is. A fiatalokat szintén szeretnénk megszólítani, a közösségépítés is fontos számukra! Hiszem, hogy jövő év tavaszára, amikorra megújul az épület, a fiatalok meg is tudják tölteni tartalommal – mondta Fejsztámer Róbert.

Ez év decemberére be is fejeződnek a munkálatok, és a jövő évi strandszezonra már a kis ház is megújulva, üde színfoltként pompázik majd a Tisza-parton.