2024. április 19., péntek

Itthon is van lehetőség a fejlődésre

Korszerű tanterem az ErdSoft cégnek köszönhetően a szabadkai Műszaki Szakfőiskolán

Az eseményhez kapcsolódó fotógalériánkat ITT tekintheti meg.

Tegnap került sor az ErdSoft cég tantermének ünnepélyes megnyitójára a szabadkai Műszaki Szakfőiskolán. A közel 3 millió dináros projekt a szabadkai ErdSoft cég és a magyarországi Sonrisa Informatikai Kft. közreműködésének köszönhetően jött létre annak érdekében, hogy a szabadkai Műszaki Szakfőiskola egy vonzó, és széleskörűen használható tanteremmel gazdagodjon, ezzel is ösztönözve a fiatalokat a szülőföldön való továbbtanulásra. A tanterem helyszínül szolgálhat különféle workshopok, előadások vagy események tartására is. A megnyitón mások mellett jelen volt Erdudac Dániel, az ErdSoft cég alapítója és társtulajdonosa, Dombi Gergely, a Sonrisa Kft. megalapítója, Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója, és Zlatko Čović, az intézmény igazgatóhelyettese is.

Erdudac Dániel, az Erdsoft cég alapítója és társtulajdonosa (Fotó: Molnár Edvárd)

Erdudac Dániel, az Erdsoft cég alapítója és társtulajdonosa (Fotó: Molnár Edvárd)

Az ErdSoft cég profilja egyebek mellett a weboldalak, android alkalmazások, a CRM, ERP rendszerek fejlesztése. E két utóbbi a digitalizációt, az automatizációt segíti elő a cégeknél, legyenek azok a termelésben, vagy valamilyen szolgáltatásnyújtásban aktívak. A cég sikeressége villámgyorsan halad, ugyanis mára már Európa egyik legnagyobb légitársaságának a rendszerét fejleszti, valamint a magyarországi Magáz Zrt. gázszállítási rendszerének a digitalizálását is Szabadkáról irányítja. A ErdSoft főleg magyarországi és szerbiai partnerekkel működik együtt, de a világ minden táján vannak még ügyfelei. Mint megtudtuk Erdudac Dánieltől, mindezen tevékenységek mellett számukra igen nagy fontossággal bír a fiatal tehetségek mentorálása és támogatása is. Ennek apropójából jött létre a korszerű tanterem is a szabadkai Műszaki Főiskolán. A cégben egyébként közel harmincan dolgoznak, ebbe beleszámítódnak azok a fiatalok is, akik itt szerzik meg a gyakorlati tudásukat. Az ErdSoft ösztöndíjjal, illetve fizetéssel is segíti azon tanulókat, akik hajlandók áldozni arra, hogy tanuljanak, fejlődjenek és az itthon maradás mellett döntsenek. – A terem céljai közt szerepel, hogy a helyi fiataloknak megmutassuk, hogy itthon is van lehetőség és egzisztencia. Továbbá a későbbiekben szeretnénk elhívni olyan előadókat is, akik egyedülálló tudást és ismereteket nyújtanak a hallgatók számára itt Szabadkán. Bízunk abban, hogy ez a tanterem egy olyan környezetet varázsol, ahova az egyetemisták szívesen bejárnak – hallottuk Erdudac Dánieltől, a tanterem ötletének és koncepciójának a megálmodójától.

Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója elmondta, hogy számára nagyon fontos, hogy a hallgatói jól érezzék magukat az intézményben, a későbbiekben jól hasznosítható tudásra tegyenek szert itt.

Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója köszönő beszéde  (Fotó: Molnár Edvárd)

Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója köszönő beszéde (Fotó: Molnár Edvárd)

– A főiskolának különféle vállalatok segítenek abban, hogy az intézmény felszerelését magasabb szintre tudjuk emelni, és hogy fejlődni tudjunk. Másrészt ösztöndíjprogramban is részesítik a hallgatóinkat, versenyeket és különféle képzéseket is szerveznek számukra. Amikor elkezdtünk a cégek felé nyitni, az elsődleges célunk az volt, hogy felújítsuk az oktatási eszközöket és a termeket. Majd léptünk egyet, és beláttuk, hogy nemcsak az a fontos, hogy korszerű felszereléseink legyenek, hanem hogy a hallgatóink is jól érezzék itt magukat. Ezzel az új tanteremmel próbáltunk létrehozni egy olyan környezetet, amely hasonlít valamennyire egy olyan vállalatra, ahol majd a későbbiekben dolgozni fognak. Az utóbbi években a szakirányaink iránt nagyon nagy a kereslet. A vállalatok is felismerték már, hogy emberhiány van, ezért igyekeznek olyan lehetőségeket nyújtani intézményünknek, amellyel még nagyobb színvonalon tudjuk képezni azokat a mérnököket, akik majd helyt állnak a piacon – emelte ki Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója.