2024. április 23., kedd

Folytatódhat a Petőfi felújítása

A képviselő-testület elfogadta a városi kultúrintézmények munkaterv-javaslatait

A keddi ülésen ötvenkilenc napirendi pont szerepelt, a tanácsnokok egyebek között megvitatták és elfogadták a város 2022. évi költségvetésének módosítására és kiegészítésére vonatkozó döntést. A városi alapítású művelődési intézmények ügyviteli tervei is napirendre kerültek, ezekre is rábólintottak a jelen levők.

Az újvidéki magyarság szempontjából jelentős napirendi pontnak tekinthető az Újvidéki Színház 2022. évi munkatervének módosítására vonatkozó döntés jóváhagyása, valamint annak a végzésnek a meghozatala, amellyel a testület jóváhagyta a telepi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ módosított, a folyó évre vonatkozó ügyviteli tervét.

Munkában a városi képviselő-testület tagjai, a tegnapi ülést is a tartományi képviselőház  termében tartották meg (Fotó: Ótos András felvétele)

Munkában a városi képviselő-testület tagjai, a tegnapi ülést is a tartományi képviselőház termében tartották meg (Fotó: Ótos András felvétele)

Kiss Gyula, az újvidéki magyarságot a Vajdasági Magyar Szövetség színeiben képviseli a városi képviselő-testületben, elmondta, hogy a Petőfi Sándor MMK tervének módosítása további 20 millió dinár önkormányzati támogatást jelent.

– Korábban már 44 millió dinárt jóváhagytak a Központ felújítási munkálatainak finanszírozására, most még 20 millió dinárral bővült ez a keret. A központ felújítása még az idén be fog fejeződni – hallottuk Kiss Gyulától.