2024. április 24., szerda

Több nézelődő, de kevesebb vásárló

Megtartották a második őszi virágpiacot Óbecsén

Az idén negyedik alkalommal borult virágba Óbecsén a város központjában található Felszabadulás tér, ugyanis a két tavaszi és a szeptemberi őszi virágpiac után hétfőn és kedden ismét megtartották az őszi virágpiacot. A rendezvényre látogatók a cserepes növényektől, kerti virágoktól, gyümölcsfáktól, tűlevelűektől kezdve egészen a trópusi növényekig és kaktuszokig mindent megtalálhattak, de kézműves termékeket is vásárolhattak a polgárok.

Az óbecsei virágpiacokon számos helyi kertészet képviselteti magát, a Szabó Kertészet rendszeres kiállítója a tavaszi és az őszi virágpiacoknak egyaránt.

– Kertészetünk kínálatában számos növény szerepel. Újdonságnak számítanak a különféle kompozíciók több fajta virágból. Ősszel egyébként az árvácska és a krizantém a legnépszerűbb a kültéri növények közül, de ilyenkor többen vásárolnak szobanövényeket. Most ugyan több a nézelődő, mint az előző őszi virágpiacon, de kevesebben várásolnak. A tavaszi virágpiacok látogatottabbak, és több a vásárló is. Az emberek tavasszal inkább a kertet díszítik, ősszel pedig a szobákat, akkor már többet tartózkodnak bent – mondta Szabó Csilla, az óbecsei Szabó Kertészet tulajdonosa.

A rendezvényt ezúttal is Óbecse község Turisztikai Szervezete és a Biber Polgári Egyesület közösen szervezte meg.