2024. április 26., péntek

Október 15-én kezdődik a fűtési idény

A Toplana távfűtő közvállalat tegnap arról tájékoztatta a nagykikindai polgárokat, hogy a fűtési szezon október 15-én, tehát szombaton indul. A rendszereket előtte, csütörtökön és pénteken, tesztelni fogják.

Napilapunkban korábban már beszámoltunk arról, hogy a közvállalat a legutóbbi városi képviselő-testületi ülésen kérvényezte szolgáltatásai árának emelését, erre rá is bólintott a testület. Így, akiknél négyzetméterenként számolják el a fűtést, azok 23,09 százalékos, akiknél pedig kilowattóránként számolják el, azok 28,5 százalékos áremelkedésre számíthatnak november 1-jétől. A cég megbízott igazgatója, Dušan XXXMarjanvić akkori indoklásában kiemelte, hogy az áremelés szükségszerű, mert csak így tudják garantálni a fűtést, és hozzátette azt is, hogy amikor 2020-ban olcsóbb volt a gáz világpiaci ára, akkor ők is csökkentették az árakat.

A vállalat a tavaszi és a nyári, fűtésmentes időszakot karbantartási és javítási munkálatokra használta. A Nagy Miloš utcában fővezetékeket cseréltek 220 méter hosszan. Ezzel a több mint 30 millió dinár értékű beruházással azt remélik, hogy megoldódik az egyik legnagyobb probléma ebben a városrészben, tekintettel arra, hogy a korábbi években számos baleset történt ezen a szakaszon. Dolgoztak a Mikronaselje nevű városrészben is, három helyszínen, a Nemanjina utcában két helyen, valamint az Uglješe Terzina utcában is. Eszközberuházások is voltak, így az elhasználódott eszközöket újakra cserélték. Ezenkívül a közvállalat a karbantartási terv és program részeként szeptemberben az alállomások kazánjait készítette elő a fűtési idényre.

A Toplana távfűtési közvállalatnak 3400 felhasználója van, és 240.000 négyzetméternyi területet lát el hőenergiával.