2024. április 18., csütörtök

Az egyik kettővel, a másik duplával

Szlovéniai sikerrel javított az előző mérkőzéseken mutatott gyenge formáján a Ferencváros a női Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. A ljubljanai Krim ellen kiegyenlítetten indult a találkozó, ám a hazaiak számára kulcsfontosságú lehetett, amikor a 21. percben orosz irányítója, Darja Dmitrijeva piros lapot kapott, mert egy vétlen mozdulattal vállsérülést okozott Szöllősi-Zácsik Szandrának. Az FTC a második félidőben hat góllal is elhúzott, és bár a végére kiengedett, kettő így is maradt az előnyéből.

A B csoportban a Győr rendezte sorait Stine Oftedal sérülés miatti ideiglenes kiválásával, és a zágrábi csapat ellen otthon igazi erődemonstrációt tartott, amelyet kétszer annyi szerzett góllal zárt, mint a rivális.

Nehéz volt áthatolni a győri védelmen (Fotó: MTI)

Nehéz volt áthatolni a győri védelmen (Fotó: MTI)

Eredmények, 4. forduló, A csoport: Ljubljana–Ferencváros 30:32, Bietigheim–Vipers 32:30, Brest–Most 31:26, Odense–Bukarest (C) 27:31. A sorrend: Bietigheim és Bukarest (C) 7, Vipers 6 pont. B csoport: Budućnost–Metz 28:36, Storhamar–Kastamonu 31:29, Bukarest (R)–Esbjerg 34:32, Győr–Zagreb 32:16. A sorrend: Metz és Bukarest (R) 7, Győr 6 pont.