2024. március 28., csütörtök

Tragédia a Tara-kanyonnál

Egy fiatal édesanya és három gyereke sodródott le az útról, egy gyermek keresése még tart

Megtalálták annak a kislánynak a holttestét, aki pénteken közlekedési baleset következtében a Tara-kanyonba zuhant – közölte a montenegrói CdM hírportállal Vesko Mijajlović, a regionális búvárképző központ igazgatója. Tegnap is keresték a lány testvérét, aki a tisztázatlan körülmények között bekövetkezett szerencsétlenség során szintén kieshetett az autóból.

Amint arról honlapunkon korábban beszámoltunk, a baleset pénteken délután történt, amikor a 27 éves Jelena Vuković által vezetett jármű, eddig ismeretlen okokból, lesodródott az útról és a Tara-kanyonba zuhant. A volánnál ülő nő a helyszínen életét veszítette, a vele utazó három gyermek közül az egyiket a mentőcsapat húzta ki a folyóba zuhant roncsokból, őt komolyabb sérülésekkel szállították kórházba. A legidősebb és a legfiatalabb gyerek kizuhanhatott az autóból, a kislány holttestét találták legutóbb meg, a harmadik gyermek keresését viszont megnehezíti a zavaros folyóvíz – számoltak be a médiának a helyszínen.

A baleset színhelyétől három kilométerre bukkantak a búvárok a kislány holttestére, a víz alatt a láthatóság mindössze egy métert tesz ki. A kutatás során eddig mintegy 13 kilométeres szakaszát vizsgálták át a folyónak.