2023. január 28., szombat

Gyermekhét Kishegyes községben

Egész hetes programot szerveztek a kishegyesi és a bácsfeketehegyi iskolákban

A kishegyesi és a bácsfeketehegyi iskolákban is tartalmas programokkal ünnepelték meg a mögöttünk hagyott gyermekhetet, amit a diákok minden évben nagy örömmel várnak és terveznek. A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában a diákparlament tett javaslatot a gyermekhét programjára – mondta el lapunknak Fülöp Valentin iskolaigazgató.

– A hétfői nap a felső osztályokban filmnézéssel telt, az alsós osztályokban pedig aszfaltra rajzoltak. Kedden sportnap volt a felsősöknek, foci- és röplabdameccseket tartottunk, valamint kiütőcskét. A röplabdameccsek győztese végül a tanárok csapatával is megküzdött. Az alsósok kalapfesztivált rendeztek, díszes kalapokat hoztak, és azokban vonultak végig az iskolaudvaron. Szerdán a felsősök szendvicset készítettek, az alsósok pedig filmet néztek. Csütörtökön a felsősök white partyt tartottak, vagyis fehér ruhás gyermekdiszkót, az alsósok pedig gyümölcssalátát készítettek az általuk hozott gyümölcsökből. A péntek a felsősöknek kvíznap volt, amelyen az osztályok egymás ellen versenyeztek. Az alsósok a játéknap keretében az otthonról hozott játékokkal játszottak – mondta el az igazgató, majd arról is szólt, hogy a gyerekhét alatt kevesebb órát tartottak, mint egyébként. Ilyenkor az oktatás kicsit lazább, mint egyébként, és a gyerekek ezért is kedvelik.

A bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskolában is hasonlóan emelkedett hangulatban telt a gyermekhét. Kanyó István iskolaigazgató először az alsósok programjáról számolt be.

– Hétfőn aszfaltrajzolás volt programon, de az időjárás miatt nem mentek le a központba, hanem az iskola környékét színesítették be a gyerekek rajzaikkal. Kedden a helyi hűtőházba látogattak el, ahol megnézhették, hogyan folyik a munka egy ilyen létesítményben. Szerdán sportnapot tartottunk számukra, csütörtökön pedig meglátogatták a Kozma Lajos Könyvtárat. Pénteken egy kis ünnepséget szerveztünk alsósainknak, és ünnepélyesen beléphettek a gyermekszövetségbe – számolt be Kanyó István, majd azzal folytatta, hogy a felsősöknek is érdekes foglalkozásokat szerveztek.

– Hétfőn gyümölcsnap volt, amikor gyümölcstálat készítettek a gyerekek. Kedden társasjátékokat hozhattak be. A program annyira jól sikerült, hogy volt olyan osztály, amelyiket alig bírt a tanár hazaküldeni a nap végén. Szerdán kvíznapot szerveztünk, az osztályok küzdöttek meg egymással. Csütörtökön plakátokat készítettek különböző témákban. Pénteken négy órát tartottunk, és utána hazamehettek a gyerekek jutalomképpen – számolt be a gyermekheti programsorozatról a tanintézmény igazgatója.