2024. április 25., csütörtök

Pályázhat a község apraja-nagyja

A községnapi szervezőbizottság pályázatokat hirdet a község napja alkalmából minden korosztály számára Magyarkanizsa község területén. A pályázatok idén A zene körbeleng mindent címet viselik.

A rendezvénysorozat ezúttal számos hangversenyt, zenei programot tartalmaz, ezért a művészeti pályázatokat is e köré a téma köré szervezik.

A község általános iskoláinak alsó osztályai a tanítónő vezetésével képzőművészeti alkotást készíthetnek, míg a felső osztályosoktól saját verseket várnak.

A szervezők arra kíváncsiak, hogy a gyermekek és a fiatalok életében hogyan jelenik meg a zene, a zene szeretete. A realisztikus rajzok, alkotások mellett kreatív megoldásokat is örömmel várnak: az osztályok ábrázolhatják magukat egy nagy zenekarként, kitalálhatnak egy különleges-képzeletbeli hangszert, a versekben pedig akár a város vagy a Tisza zeneisége is helyet kaphat. A képzőművészeti alkotások átadhatók a Dobó Tihamér Képtárban, a versek pedig eljuttathatók elektronikus formában is az nterika@cnesa.rs ímélcímre. A beküldési határidő október 14-e, péntek.

A fotózást kedvelőkre is gondoltak a szervezők, amivel a 15 éven felülieket szólítják meg. A magyarkanizsai önkormányzat fotópályázatot hirdet a község napja alkalmából. A jpg formátumú fotókat (szerzőként legfeljebb hármat) 300 dpi felbontásban minimum 1 MB méretben elektronikus úton a fotokanjiza2022@gmail.com címre küldhetik október 14-ig. Olyan fotókat vár a bírálóbizottság, amelyek megmutatják a város, a község „zeneiségét”, zenei hagyományait, de a témába bármi belefér, ami a zenére, a magyarkanizsai zenei hagyományokra vonatkozik. A pályázatok eredményhirdetésére az ünnepi rendezvénysorozaton kerül majd sor, október 20-án. A pontos időről és helyszínről minden érintettet időben értesítenek. A kiemelkedő fotók készítői pénzjutalomban részesülnek.
Képzőművészeti pályázatot is hirdetnek A zene körbeleng mindent címmel, erre a község általános iskolás alsós tanulói jelentkezhetnek közös kollázsalkotással. A kollázs nagysága, formája és az alkalmazott technikája szabadon választható. A munkákat október 14-ig várják a Dobó Tihamér Képtárban. A legjobban sikerült alkotásokat pénzjutalomban részesítik. @sz = hat