2024. április 25., csütörtök

A gyermekek égig nőnek

Különböző versenyek, sportolási lehetőség, mozi, rajzóra és cserediákprogram Kúlán

Színes és tartalmas programokkal teli gyermekhét ért véget a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskolában, így egyidejűleg a sporthetet is megrendezték. Pozsár Csaba, az iskola igazgatója elmondta, az alsósok és a felsősök számára is igen gazdag programot állítottak össze, a szórakozás mellett bőven jutott idő sportolásra is.

− A gyermekhét hétfőn az akadályokkal teli pálya leküzdésével indult, amelyet az alsósok és a felsősök számára a sportcsarnokban rendeztünk meg, a győztesek különböző ajándékokat kaptak. Ki kell emelni, hogy hétfőtől péntekig a tanítási órák közötti szünetekben az iskola előcsarnokában a nyolcadikos diákok zenét engedtek, amire táncolni lehetett. Ugyancsak hétfőtől péntekig tartották meg a Mi kell ahhoz, hogy a gyermekek az égig nőjenek? elnevezésű színes programot, amelynek keretében az osztályfőnökök elbeszélgettek a diákokkal, versenyszerűen pedig különböző bemutatók, írások, versek stb. születtek – magyarázta Pozsár Csaba.

Kedden az alsósok számára Két tűz között versenyt tartottak, a felsősök pedig a Más cipőjében elnevezésű akcióban vettek részt. Utóbbi arról szól, hogy a diákok helyettesítik a tanárokat, vagyis aznap ők készítik elő és tartják meg az órákat. Ezen a napon mindenki, tehát a diákok és a tanárok is kék pólóban vagy komplett kék öltözékben jelentek meg az iskolában, ugyanis a kék szín a stabilitás mellett a nagylelkűséget, nyugalmat képviseli.

A szerdai nap az alsósok számára mozilátogatással és ugrókötél versennyel telt el, míg a hetedikes és nyolcadikos diákok a már említett programok mellett megválasztották a diákparlament új elnökét.
Csütörtökön az alsósok számára a szabadban egész napos rajzórát tartottak, a negyedikesek moziba mentek, a felsősök pedig bekapcsolódtak a Vöröskereszt helyi szervezetének akciójába, amelynek keretében tisztálkodási szereket gyűjtöttek.

Pénteken az alsós csoportok gyermekszövetsége ünnepélyes keretek között felvette soraiba az elsős diákokat, délelőtt 10 órakor pedig az összes diák számára futóversenyt szerveztek.

− A gyermekhétről szólva fontos kiemelni az immár hagyományosnak mondható ún. diákcsereprogramot, amelynek keretében az itteni hetedikes és nyolcadikos diákok a szomszédos általános iskolába látogatnak, és néhány órát ott hallgatnak végig, az ottani diákok pedig a mi iskolánkba jönnek tanulni. A diákok így közvetlenül is megtapasztalhatják, hogy a másik iskolában hogyan tanítanak a tanárok – mondta végezetül Pozsár Csaba.