2024. április 19., péntek

Bulatović: Ha nem segítik a gazdákat, Szerbia éhen marad

Az Egyesültek (Ujedinjeni) képviselőcsoportja bejelentette, hogy követelni fogja a mezőgazdasági termelők problémáinak megvitatását a képviselőház mezőgazdasági bizottságának első ülésén, mivel szerintük a szerb kormány nem hajlandó megoldani ezeket a gondokat – írja a 021.rs hírportál.

– A gazdák küszködnek, az állam nem segíti őket kellőképpen, a legriasztóbb helyzet pedig az állattenyésztésben van. Szerbia hamarosan éhen marad, ha az állam nem segít sürgősen azoknak, akik etetnek minket – fogalmazott Dejan Bulatović, a Szabadság és Igazság Pártja mezőgazdasági bizottságának elnöke, miután egyeztetett a mezőgazdasági termelőkkel a szerbiai képviselőházban.

Hozzátette, hogy ezek az emberek már voltak az utcán, és figyelmeztettek a problémákra, akkor senki nem hallotta őket, becsapva érzik magukat.

– A tejelő tehenek tenyésztése teljesen veszteséges. Ezek a problémák abban mutatkoznak meg, hogy egyre kevesebb hazai tej kerül a polcokra, egyre több a behozatali tej, és ugyanez a helyzet vár ránk a hús esetében is – mondta Bulatović, rámutatva, hogy napjainkban mindenki pénzt keres a gazdák nehézségeiből, kivéve őket.