2023. február 1., szerda

Hagyománytisztelet és fejlődő egyesület

Szüretbál Doroszlón

A hétvégén megtartotta hagyományos Szüretbál rendezvényét a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület. Az esős időjárás miatt elmaradt a tervezett fogatos körmenet, de így is látványos, tartalmas ünnepnap kerekedett. Az idei bíró, Bugadzsia Benjamin és bírónő, Szabó Ella, családtagokkal, rokonokkal együtt süteménnyel, itókával várta a Szüretbál vendégeit.

A műsor elején Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke szólt a közelgő Magyar Nemzeti Tanácsi választásról és a népszámlálásról. Továbbá üdvözölte a vendégeket és a felvidéki testvértelepülés, Zsigárd képviseletét, Baranyai Alajos polgármestert, Zsiacsek Adriannát, az ottani Alapiskola igazgatóját.

Csernicsek József, a doroszlói Móricz Zsigmond MME alelnöke beszámolt a kultúrkör épületének területén, udvarán és mellékhelyiségein végzett felújítási munkálatokról, amelyek 27.000 euró értékűek és az anyaország, a Bethlen Gábor Alap, az MNT támogatásának köszönhetően valósultak meg. Ennek kapcsán kiemelte Mosina Krisztián helyi vállalkozót, aki bérmentesen végezte munkáját, illetve megköszönte minden segítőnek, aki tett a felújítások létrejöttéért.

Az idei Szüretbál megrendezését 120.000 dinárral támogatta Zombor Város. Mindezért szintén háláját fejezte ki az alelnök a jelenlévő Tanácstagnak, Srđan Savićnak.

A Szüretbál műsorában fellépett a helyi Móricz Zsigmond MME kis néptánccsoportja, gyerekjátékokkal, Gyurgyevics Leonóra vezetésével, a Gellér Enikő vezette ifjúsági csoport a Csősztánccal. Mindkét helyi néptánccsoportot a Fúvószenekar kísérte, Csernicsek Edvin és Csernicsek Ervin vezetésével.

Különleges élményt jelentett a vendégszereplő csoport, a zsigárdi Kölesfőd nevű, az Alapiskola keretein belül működő gyermek-néptánccsoport fellépése. Koreográfia: Oláh Attila, Fecske Renáta, vezetők: Jacsa Mária, Kovács Mária. A Szüretbálban ezúttal is zajlott ,,lopás”, illetve elárverezték a báli koronát. A műsort Lennert Tímea vezette.

A délutáni programot este közös vacsora és mulatság követte.