2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Sokba kerülhet a hiba a Stamford Bridge-en

Ahogyan tegnap este az Inter–Barcelona mérkőzés már korán fontos dolgokat alakíthatott ki a BL csoportkörében, úgy a ma esti Chelsea–Milan párharc is befolyásolhatja a nyolcaddöntő mezőnyét. A Kékek ugyanis az E csoportban két forduló után egyetlen szerzett ponttal állnak a Milan (4), a zágrábi Dinamo (3) és a Celtic (2) mögött, és ha a Rossoneri a Stamford Bridge-en esetleg megveri Graham Potter gárdáját, akkor a papíron könnyedén továbbjutó londoni klubnak a hátralévő játéknapokon rendesen meg kell izzadnia majd, hogy visszaküzdje magát az első két hely egyikére.

Fél szemmel Sevillára is érdemes lesz figyelni, ahol az andalúz csapat újabb pofont akar elkerülni a dortmundi Borussia ellen. Julen Lopetegui fiai a bajnokságban egyre csak szenvednek, jelenleg alig vannak a kiesőzóna felett a tabellán, a BL-ben pedig egyedül Koppenhágában szereztek egyetlen pontot. Ha a közvetlen rivális sárga-feketék ellen otthon nem írnak be legalább egy egységet, akkor borítékolható, hogy a liga mellett itt sem terem nekik babér a szezonban.

A Rókák első győzelme

Utolsóként a Leicester csapata is megszerezte idénybeli első győzelmét a Premier League-ben, a szebb napokat látott, 2016-ban bajnok Rókák fölényesen verték a hosszú idők után élvonalba visszatérő Nottinghamet. A győztes gólokért Maddison (kétszer), Barnes és Daka felelt. Brendan Rodgers együttese a megszerzett három pont ellenére még a kiesőzónában tartózkodik.

Angol bajnokság, a 9. fordulóban: Leicester–Nottingham 4:0. Az élcsoport: Arsenal 21, Manchester City 20, Tottenham 17 pont stb. Olasz bajnokság, a 8. fordulóban: Verona–Udinese 1:2. Az élcsoport: Napoli és Atalanta 20, Udinese 19 pont stb. Spanyol bajnokság, a 7. fordulóban: Rayo Vallecano–Elche 2:1. Az élcsoport: Barcelona és Real Madrid 19, Athletic Bilbao 16 pont stb. Szuperliga, a 13. fordulóban: Čukarički–Radnički 2:2. Az élcsoport: Crvena zvezda (–2) 29, TSC és Čukarički 26 pont stb.