2024. április 20., szombat
NBA

Melegítő szupersztárok

A tengerentúli elitliga felkészülési mérkőzésein egyre több klasszis lép parkettre, hogy a tréningek és edzőmeccsek után már a riválisok ellen is felmérje, hol tart a formaépítéssel. Megmutatta magát például Nikola Jokić, aki az Oklahoma elleni hazai vereségen hosszú idő után játszhatott újra legfontosabb segítője, Jamal Murray oldalán, aki a teljes múlt szezont kihagyta térdsérülése miatt. A Nuggets-szurkolók joggal reménykedhetnek abban, hogy a kanadai visszatérése után a Mérföldmagas Város csapata újra beleszólhat akár a playoff végjátékába is.

A nagyágyúk egyébként felemásan teljesítettek. Ja Morant a Memphisnél például 21 perc játék alatt 22-ig számolt, LeBron James viszont 0/7-es dobásbetlit hozott össze a Sacramento elleni vereségen. Ugyanitt mutatkozott be Lakers-mezben Scotty Pippen Jr., a legendás Chicago Bulls-játékos Scottie Pippen fia.

ABA-liga, az 1. fordulóban: FMP–Mega 90:76. NBA, felkészülési mérkőzések: Brooklyn–Philadelphia 108:127, Memphis–Orlando 109:97, Denver–Oklahoma 101:112, LA Clippers–Portland 102:97, LA Lakers–Sacramento 75:105.