2024. március 28., csütörtök

Három új tanterem

Az új szak miatt volt szükség kialakításukra a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban

Mint ismeretes, az idei évtől a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium új szakkal bővült, mely új tantárgyakat is hozott magával. Ebből kifolyólag az intézményben szükség mutatkozott újabb tantermek kialakítására. A munkálatokról Nagy Tibor, a gimnázium igazgatója nyilatkozott lapunknak.

– Az épületünk tetőterében van egy hatalmas dísztermünk, és mivel évente csak kétszer-háromszor használjuk, ezért úgy döntöttünk, hogy itt fogjuk kialakítani az új tantermeket. Pontosabban mondva, hogy átépítjük ezt a nagy helyiséget három kisebb teremmé. Ezáltal a könyvtárunk is megnagyobbodik, és olvasóteremmel is gazdagodik, amely akár működhet a jövőben egy kis tanteremként is. Azonban hogyha az iskolaépület egyszer bővülne, akkor ezeket a gipszfalakat bármikor vissza tudjuk bontani, amivel visszakaphatjuk a dísztermünket. Az új tantermek kialakítása egyébként a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával jön létre fejtette ki a gimnázium igazgatója, akitől még azt is megtudtuk, hogy múlt pénteken Európai Diáksport Napot szerveztek az intézményben, ahol különböző sportágakban tudták megmérettetni magukat a diákok. Röplabda-, staféta-, asztalitenisz-, sakk- és szkanderversenyre is sor került. Mindemellett a középiskolások a súlyemelést is kipróbálhatták a szabadkai Spartak Súlyemelő Egyesületnek köszönhetően.

Röplabdaverseny

Röplabdaverseny

Sakkverseny

Sakkverseny

Varga Bettina, testnevelés szakos tanár, a sportnap egyik szervezője elmondta, hogy az esemény célja a mozgás megszerettetése és népszerűsítése volt. Ennek sikerességét pedig mi sem bizonyította jobban, minthogy a gimnázium szinte összes diákja részt vett ezen a rendezvényen valamilyen formában.