2024. április 20., szombat

Magyar szecesszió Szabadkán és Palicson

A Palics Magyar Művelődési Egyesület a Pavafo Egyesülettel együttműködve és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával képzőművészeti- és fotó pályázatot hirdet iskolások számára.

A pályázatra a következő korosztályok jelentkezését várják: általános iskola I. és II. osztálya, általános iskola III. és IV. osztálya, általános iskola V. és VI. osztálya, általános iskola VII. és VIII. osztálya és középiskolások.

Minden korosztályban három díj kerül kiosztásra. A díjazott munkákból kiállítást szerveznek a palicsi Magyar Művelődési Központban, valamint az összes beérkező pályamunka megtekinthető lesz a Palics Magyar Művelődési Egyesület és a Pavafo Egyesület online felületein.

A pályázat témáját a 110 éve átadott csodálatos szecessziós építmények – a Városháza, a Vigadó, a Víztorony, a Női fürdő, a Zenepavilon és az Emlékkút – Palicson, illetve Szabadkán. A pályázatra képzőművészeti alkotásokat vagy fényképeket lehet küldeni a fenti épületekhez kötődően.

A pályamunkák részeként a tanulóktól egy legfeljebb 10 mondatos ismertetőt is kérnek az ábrázolt részletről, motívumról, ezáltal további kutatásra, ismeretszerzésre ösztönözve őket.

A rajzok bármilyen technikával készülhetnek, egyetlen kikötés az alkotások mérete, amely nem lehet nagyobb A4 méretnél (210 x 297 mm). A rajzokhoz írásban kérjük mellékelni a szerző adatait és a rövid ismertetőt a munka témájáról.

A fotókat e-mailben lehet beküldeni, ebben az esetben az e-mail törzsébe kerüljenek a pályázó adatai és a rövid szöveges ismertető a témáról.

Minden pályamunka esetében fel kell tüntetni a gyermek nevét, iskoláját, osztályát, felkészítő pedagógusának nevét és elérhetőségét, valamint a választott témáról írott néhány mondatos ismertetőt.

Egy pályázó egy alkotással pályázhat!

A képzőművészeti alkotásokat postán vagy személyesen kell eljuttatni a határidőig a palicsi helyi közösségbe (postacím: MKUD Palić, Splitska aleja 1, 24413 Palić), illetőleg a fotókat a palics.mme@gmail.com címre várják.

A pályázat beküldésével a szerzők hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályaművet ellenszolgáltatás nélkül felhasználják és kiállítsák a művelődési házban.

Beküldési határidő: 2022. október 25., kedd, a beérkezési határidő pedig 2022. október 26., szerda.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjazott munkákból szervezett kiállítás megnyitójára 2022. október 29-én, szombaton 17 órától kezdődő műsor keretében kerül sor a palicsi Magyar Művelődési Központban.