2024. április 19., péntek

Színes programok a gyermekhéten

Branka Bežanov, a városi tanács szociális ügyekkel megbízott tagja hétfőn részt vett az idei, Mi kell a gyermeknek ahhoz, hogy az égig érjen? jelszóval megrendezett, október 9-éig tartó gyermekhét megnyitóján.

A programsorozatot az idén is az Élet mint ihlet egyesület szervezi a városi önkormányzat támogatásával. Branka Bežanov elmondta, hogy a városi önkormányzat az idén is jelentős összegeket biztosított a gyermekhét megrendezésére annak érdekében, hogy a gyermekeknek, a szüleiknek, nagyszüleiknek, az oktatásügyben dolgozóknak és minden érdeklődő polgár számára különféle, ingyenesen látogatható programokat szervezhessenek.

– Az idei gyermekhét is lehetőséget nyújt arra, hogy a gyermekek a figyelem középpontjában maradjanak és boldogok legyenek. A programok a gyermekek jogaira és szükségleteire is felhívják a nyilvánosság figyelmét, rámutatva a család, az iskola és az állami intézmények felelősségének súlyára – emlékeztetett Bežanov.

Az eseményplatform megnyitóján az Isidor Bajić Zeneiskola, azaz a limáni balettiskola előcsarnokában a Napraforgók kórus, valamint Jana Crnomarković szólista is fellépett, aki az idei gyermekhét védnöke is egyben. A fiatal, Újvidéken tanuló énekesnőt ötvennél is több, hazai és környékbeli gyermekfesztiválon díjazták már.

A MAI PROGRAMBÓL

Ma és holnap a gyermekek 10 és 12 óra között csoportosan meglátogathatják a Természettudományi Múzeumot (Munkás utca 20.), ma 10 órakor a Familija óvodában (Böhm Lilike utca 9.) megtekinthető lesz a Ki mondta, hogy av című animáció. Szintén ma 10 órakor az Újvidéki Gyermek Művelődési Központban pszichológiai műhelymunkán vehetnek részt a kicsik Mese a rút kiskacsáról, avagy a különbözőségek harmóniája címmel.

A mai programok sorából kiemelhető még a Tralalaland óvodában (Nikola Tesla 6.) 11 órakor megtekinthető Ki mondta, hogy miau című animáció. A Bata Brkić utcában a Milan Petrović Iskolában 11 órakor a rokkant fiatalok számára szerveznek sportaktivitást, a Kosta Trifković Általános Iskolában pedig déltől környezetvédelmi műhelymunkán vehetnek részt a gyermekek R mint reciklálás (újrahasznosítás) címmel. A Vajdasági Múzeumban (Duna utca 35.) 13 órakor az Ah, milyen szép ifjú hölgy című előadást tekinthetik meg a legkisebbek.