2024. április 25., csütörtök

Finom ízek és jó zene

Ötödik alkalommal tartották meg Óbecsén a Gasztrofesztet

Az időjárás próbára tette a hétvégére beharangozott Gasztrofeszt szervezőit, ugyanis a két naposra tervezett rendezvényt az eső miatt csak vasárnap tarthatták meg. Az egynaposra szűkített rendezvénynek ezért az Erdőtelepítők parkja helyett a városi piac adott otthont. A halászléfőző versenyt Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági képviselője és Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke nyitotta meg.

– A bejelentett zenekarok közül csak a Sygma együttes nem lépett fel, a többi előadó a vasárnapi programban lépett színre. A Bográcsok viadala rendezvényt, amelyen a versenyzők halászlét főztek, áttették szombatról vasárnapra, így a bejelentett 25 főzőcsapatból csak 13 csapat érkezett meg. A több mint ötven kiállítónk a sajttól kezdve, a borokon át egészen a kézműves sörökig árulták portékájukat, míg mintegy tíz ételárusítónak a főztjét (pörköltek, tésztaételek, lángos, különböző rostélyosok és halfinomságok) meg lehetett kóstolni – mondta a Jovanović Dániel, a rendezvény ötletgazdája és főszervezője.

Az idén is megszervezték a fiatal szakácsok vetélkedőjét, ahol a bejelentett öt vajdasági szakácsiskolából, a zombori, a törökkanizsai és az óbecsei iskolák képviselői érkeztek meg a megmérettetésre. Az idén őszi alapanyagokkal dolgoztak a kis szakácsok: kacsával, batátával, céklával, sütőtökkel, vörösborral és körtével. Az első helyet a törökkanizsai csapat szerezte meg.

A rendezvényre kilátogatók többsége itt fogyasztotta el a vasárnapi ebédjét, miközben a Fokos zenekar, a BEUS, a Folkbeat együttesek és néptáncosok szórakoztatták őket. A szervezők a gyerekekről sem feledkeztek meg, a Mosolysziget színes programokat kínált. Volt arcfestés, kreatív műhelymunka, játéksarok, ringató, de fellépett a Csíkos-Pöttyös zenekar, a Jancsi Bohóc Bábszínháza, valamint a 2 csepp, Albert Éva és Óvári Dániel kettőse is.