2024. március 28., csütörtök
FOCIMIX

Bő magyar góltermés külföldön

A külföldön szereplő magyar labdarúgók közül Gyurcsó Ádám, Kleinheisler László, Kerkez Miloš és Bolla Bendegúz is gólt szerzett a hétvégén. Gyurcsó juttatta vezetéshez az AEK Larnacát a ciprusi élvonal ötödik fordulójában, csapata végül 4:0-ra nyert az Anorthoszisz Famaguszta ellen. A 20-szoros válogatott csatár kezdőként 67 percet töltött a pályán, és második gólját szerezte a bajnokság mostani idényében. Kleinheisler végig a pályán volt az Eszék együttesében, amely házigazdaként 4:1-re verte a Lokomotiva Zagrebet a horvát élvonal 11. körében. A 44-szeres válogatott középpályás a 80. percben talált be, a jelenlegi szezonban negyedszer. A magyar válogatottban múlt héten bemutatkozott Kerkez Miloš másodszor volt eredményes a holland élvonalban, csapata, az AZ Alkmaar a nyolcadik fordulóban 4:1-re nyert a Groningen otthonában, és a tabella élén áll. Bolla Bendegúz találata egy pontot ért a Grasshoppersnek, amely odahaza 1:1-es döntetlent játszott a címvédő Zürich együttesével a svájci bajnokság kilencedik körében.

Müller és Kimmich is koronavírusos

A Bayern München két szupersztárja, Thomas Müller és Joshua Kimmich is koronavírusos. A világbajnok Müller szombaton Instagram-oldalán jelentette be, hogy harmadszor is megfertőződött, ugyanakkor nem érzi rosszul magát, és bízik benne, hogy minél hamarabb visszatérhet a pályára. Az gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a két játékos kihagyja ma a Viktoria Plzeň elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy négy nappal később a Borussia Dortmund elleni rangadón bevethetők lesznek-e. A sorozatban 11. bajnoki elsőségére hajtó Bayern a Bundesliga 7. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén 4:0-ra győzte le otthon a Bayer Leverkusent, Müller azon a találkozón gólt is szerzett.

COPA SUDAMERICANA

Ecuadori győzelem

Az Independiente del Valle nyerte meg a Copa Sudamericanát, a dél-amerikai klubfutball második számú nemzetközi sorozatát. Az ecuadori együttes az argentin Córdobában, a Mario Alberto Kempes Stadionban rendezett fináléban 2:0-ra győzte le a brazil São Paulo együttesét, amely két kiállítás után kilenc emberrel fejezte be a találkozót. Az Independiente del Valle 2019 után másodszor hódította el a trófeát.

Menesztették a Wolves vezetőedzőjét

Menesztették vasárnap Bruno Lagét az angol bajnokságban 18. helyen álló Wolverhampton Wanderers vezetőedzői posztjáról. A 46 éves trénernek azután kellett távoznia a Wolves kispadjáról, hogy a csapat 2:0-ra kikapott a West Ham United vendégeként a Premier League 9. fordulójának szombati játéknapján. A Wolverhampton nyolc mérkőzésből csak egyet tudott megnyerni a mostani szezonban, így hat pontjával kiesőhelyen áll.