2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Juve a szerbek szárnyán

Három pontvesztés után tért vissza a győzelem útjára a Serie A Öreg Hölgye, a Juventus a Bologna ellen szakította meg kellemetlen sorozatát. Az extravagáns, rózsaszín-lila mezben fellépő Juve első két találatát szerb klasszisai jegyezték: előbb egy gyors lerohanás végén Vlahović gurított Kostić elé, aki keveset teketóriázott, és a kapuba lőtt (24.), majd negyedórával a térfélcsere után Vlahović érkezett pontos fejessel McKennie jobb oldali beadására (59.). A végeredményt Milik állította be, aki egy tizenhatosbeli kavarodás után Cuadrado visszafejelt labdáját bombázta kapásból a felső léc alá.

Spanyolországban először hagyott pontokat a pályán az eddig éllovas Real Madrid, amely Vinícius Júnior vezető gólja után hagyta kicsúszni a sikert a kezéből az Osasuna ellen. Franciaországban a Monaco négyest pakolt a Nantes hálójába, és kapaszkodik a tabella előkelőbb felébe, miközben a Lyon kikapott az idei egyik meglepetéscsapat Lens-től, és tovább távolodott a szűk élmezőnytől.

Angol bajnokság, a 9. fordulóban: Leeds–Aston Villa 0:0. Az élcsoport: Arsenal 21, Manchester City 20, Tottenham 17 pont stb. Francia bajnokság, a 9. fordulóban: Monaco–Nantes 4:1, Lens–Lyon 1:0. Az élcsoport: PSG 25, Marseille 23, Lorient 22 pont stb. Német bajnokság, a 8. fordulóban: Schalke–Augsburg 2:3. Az élcsoport: Union és Freiburg 17, Bayern és Borussia (D) 15 pont stb. Olasz bajnokság, a 8. fordulóban: Atalanta–Fiorentina 1:0, Juventus–Bologna 3:0. Az élcsoport: Napoli és Atalanta 20, Lazio és Milan 17 pont stb. Spanyol bajnokság, a 7. fordulóban: Girona–Real Sociedad 3:5, Real Madrid–Osasuna 1:1. Az élcsoport: Barcelona és Real Madrid 19, Athletic Bilbao 16 pont stb.

BAJNOKOK LIGÁJA

Vízválasztó a San Siróban?

Az A, B, C és D csoportok 3. fordulójával folytatódik ma a legrangosabb európai klubtorna, amelynek esti programjából egyértelműen a C jelű halálkvartett Inter–Barcelona rangadója emelkedik ki fontosságát és presztízsét tekintve. Bár még csak az aktuális forduló után érnek a csoportkör féltávjához a klubok, kijelenthető, hogy sorsdöntő csatát vívnak a San Siróban, tekintve, hogy az éllovas Bayern egyszer-egyszer már a Nerroazzurrit és a katalánokat is megverte, vagyis nagyon valószínű, hogy a bajorok mögött a két másik európai gigász egyetlen kiadó nyolcaddöntős helyre pályázik, így rengeteg múlik az egymás elleni mérlegen…

Az A csoportban az Ajax–Napoli meccsnek a tétje, hogy a hollandok szorosan a versenyben maradnak-e a továbbjutásért, a B-ben az Atlético a meglepetésre két győzelemmel áll Brugge-höz utazik, a D-ben pedig a pont nélkül álló Marseille az életéért küzd majd az eddig hibátlan Sporting ellen.