2024. március 28., csütörtök

Újraaszfaltozzák a kerékpárutakat

A városi önkormányzat az elmúlt években intenzív beruházást folytatott és folytat a kerékpározás terén, ennek ékes bizonyítéka az, hogy az utóbbi években 22,5 kilométernyi új kerékpárút-hálózatot alakítottak ki városszerte. 40 kilométernyi, korábban épült kerékpárutat felújítottak. Az odafigyelésnek köszönhetően Újvidék napjainkban 90 kilométernél is hosszabb kerékpárút-rendszerrel büszkélkedhet.

Városunk az első olyan önkormányzat, amely a környezetvédelmi alap költségvetésében kerékpárvásárlási támogatást jelölt meg a polgárok számára 10 ezer dináros értékben. Erre a célra összesen 38 millió dinárt osztottak ki. Újvidék igyekszik népszerűsíteni a kerékpározást minden vonalon, az elmúlt két évben a város minden általános és középiskolájának 120 legjobb diákja kerékpárt kapott ajándékba.

(Fotó: Szeli Balázs felvétele)

(Fotó: Szeli Balázs felvétele)

Jelenleg 40 ezren kerékpározunk aktívan, számunk napról napra emelkedik. A fotók tegnap délelőtt készültek a Felszabadulás sugárút mentén, ahol a Put közvállalat munkásai az I. Péter király és az Újvidéki Vásár utca közötti szakaszon, a sugárút páros oldalán teljességben felújítják-felújították, azaz újraaszfaltozták a kerékpárösvényt.