2024. április 19., péntek

Őszi ülésszak, új iskolaszéki tagok

Pénteken ülést tartott a kishegyesi képviselő-testület – Az önkormányzat felkészült a népszámlálásra – állítja a képviselő-testület elnöke

Pénteken délelőtt tartotta 25. rendes ülését Kishegyes község képviselő-testülete. Az ülésnek 23 napirendi pontja volt, de ezek megvitatása előtt egy új képviselő tette le az esküt. A Vajdasági Magyar Szövetség soraiból Juhász Attila lemondott megbízatásáról, a helyére Pecze József lépett, szintén a VMSZ-ből.
A mostani ülés napirendjét főleg bizottsági és egyéb személycserék alkották, de volt néhány lényegesebb pont is. Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke négy témát emelt ki lapunknak.
– Elfogadtuk a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény tavalyi munkabeszámolóját, valamint a jövő évi tervét. A község mindhárom általános iskolájában lejárt az iskolaszéki tagok megbízatása, ezért az ülésen új iskolaszéki tagokat neveztünk ki a kishegyesi, a bácsfeketehegyi és a szeghegyi iskolába. Alkalmunk nyílt elfogadni az önkormányzat tervbizottságának egy új ügyrendjét, valamint az önkormányzat két esetben ingatlant tulajdonított el, és egy ingatlant vásárolt a saját közvagyonába – mondta el Sárközi, majd arról is szólt, hogy az előttünk lévő időszakban az önkormányzat pénzügyi osztálya és a képviselő-testület a 2022-es költségvetés módosítására készül fel. Amint a minisztérium ezt jóváhagyja, és sikerül összehangolni az utolsó néhány hónap kiadásaival, bevételeivel, akkor az elnök ismét összehívja a képviselő-testület ülését, és napirendre tűzi a költségvetés-módosítást.
Sárközi külön kiemelte, hogy Kishegyes község területén is szombaton kezdődik a népszámlálás. Erre vonatkozóan tájékoztatta a községi képviselő-testület tagjait és a községi közigazgatás vezetőit.
– Az önkormányzat felkészült a népszámlálás lebonyolítására, a népszámláló biztosok képzése megtörtént. Szombaton már a terepre indulnak, és a teljes októberi hónap a rendelkezésükre fog állni. Elérhetőségeket fogunk megadni, így a nyelvi nehézségeket is ki lehet küszöbölni. Lehetőség lesz fordítókra is – hangsúlyozta a képviselő-testület elnöke.