2024. április 20., szombat
MAGYARCSERNYE

Autós gyerekülésre és bicikliülésre pályázhatnak a szülők

A magyarcsernyei önkormányzat két közlekedésbiztonsági felhívást tett közzé. Az egyikben autós gyerekülésekre pályázhatnak azok a szülők, akiknek gyermekei 2020. december 31-e után születtek, a másik felhívás alapján pedig huszonegy bicikliülést osztanának ki azok között a szülők között, akiknek a gyermekei elmúltak egyévesek, de nem töltötték be az ötödik életévüket.

További feltételként szabták meg, hogy legalább az egyik szülőnek saját gépkocsival és állandó lakcímmel kell rendelkeznie a község területén.

A pályázó szülőnek a jelentkezési lap mellé csatolnia kell az érvényes személyi igazolványának és forgalmi engedélyének a kivonatát, valamint gyermeke anyakönyvi kivonatának a fénymásolatát. Minden családnak egy autósülésre van lehetősége pályázni, kivételek ez alól az ikres szülők, ebben az esetben minden gyermek számára biztosítanak ülést.

Ami a bicikliüléseket illeti, a pályázó szülőnek a kitöltött jelentkezési lap mellett a személyi igazolványának kivonatát és a gyermek születési anyakönyvi kivonatának fénymásolatát kell átadnia.

Mindkét pályázatot október 9-ig lehet átadni. Érdeklődni a községháza írnoki irodájában lehet személyesen, munkanapokon 7 és 13 óra között, vagy a 023/818-030-as telefonszámon Goran Lakićnál és Nevenka Milenkovnál. A pályázati anyag elektronikus formában is elérhető a községháza honlapján (https://www.novacrnja.rs/sr/).

A dokumentációt személyesen vagy postai úton lehet átadni. A postacím: Magyarcsernyei Önkormányzat, JNA 110., 23218 Magyarcsernye. A borítékokon fel kell tüntetni: „Za dodelu auto sedište bebe/dece” vagy a másik támogatás esetében „Za dodelu sedišta za vožnju dece biciklom”.

A pályázatokat a magyarcsernyei önkormányzat önerőből pénzeli.