2024. április 25., csütörtök
XIX. NŐI VB

Ünneprontó kínaiak

Két végletesen különböző elődöntő után alakult ki az ausztráliai Sydney-ben zajló női világbajnokság döntős párosítása. Időrendi sorrendben először az észak-amerikai kontinens két csapata, az Egyesült Államok és Kanada lépett parkettre, és gyakorlatilag néhány perc alatt eldőlt az, amit a kezdés előtt is borítékolni lehetett. Az amerikai lányok ugyanis 15:0-val indítottak, a vége pedig elődöntőhöz méltatlan, 83:43-as gázolás lett.

Sokkal több izgalmat hozott viszont a házigazda Ausztrália és Kína meccse, amelyen a hazai közönség végül hiába próbálta fináléba hajszolni kedvenceit, az ázsiai ország a 208 centis cserecenter, Xu Han 19-11-es dupla duplájával és kiváló védekezésével, többek között 5 blokkjával vezetve szoros hajrában nyert.

Eredmények, elődöntő: Egyesült Államok–Kanada 83:43, Kína–Ausztrália 61:59.

NBA

Gála Tokióban

Megtartották a tengerentúli elitliga új szezonjának első felkészülési meccsét, mégpedig a bajnokság tokiói vendégszereplése keretében. A japán fővárosban a Golden State 96:87 arányban verte a Washington Wizardsot. Gálához méltó módon kitettek magukért a csapatok, hiszen mindkét oldalon kezdőben voltak a legnagyobb sztárok, így bemutatkozott a Harcosok részéről Steph Curry, Andrew Wiggins és Draymond Green, a Varázslók térfelén pedig Bradley Beal, Kristaps Porziņģis vagy a hazai sztár Rui Hachimura is komoly játékperceket kapott.