2024. április 19., péntek

Ismét elfogyott a Szeged

Három fordulót követően még mindig első pontjaira vadászik a Bajnokok Ligájában a Szeged férfi kézilabdacsapata, amely a Barcelona és a Nantes után ezúttal a Kiel vendégeként szenvedett vereséget. A mérkőzés hasonló képet mutatott magyar szempontból, mint az előző kettő: az első játékrészben még tartani tudták a lépést az ellenféllel – bár a vezetést ezúttal csak rövid ideig birtokolták –, a második félidőben viszont a német csapat egyre inkább felülkerekedett, nyolcgólosra is nyitotta az ollót, végül pedig 34:29-re győzött. A legszembetűnőbb különbséget a kapusteljesítmény jelentette, a Kielnél a tizenhét kísérletet is hárító cseh Tomáš Mrkva olyan jó formában volt, hogy az első számú hálóőr, Niklas Landin a kispadról nézhette az egész mérkőzést. Szegedi oldalon a kapuscsere sem segített, míg a támadójátékot nehezítette, hogy két kulcsember, Bánhidi Bence és Borut Mačkovšek sem lépett pályára.

A Szeged és Juan Carlos Pastor vezetőedző számára nem ismeretlen tapasztalat a gyenge szezonkezdet, hiszen két évvel ezelőtt is elveszítették első három mérkőzésüket, tavaly viszont ehhez képest sokkal jobban kezdtek, hiszen az első nyolc találkozójukból csak egyszer győzték le őket. A szurkolók csalódottsága mindenesetre érthető, és talán az sem véletlen, hogy a jövő heti, Aalborg elleni hazai mérkőzésre a megszokottnál olcsóbban lehet jegyekhez jutni…

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Wisła Płock–GOG 31:27. A sorrend: Veszprém 6, PSG, Magdeburg és Wisła Płock 4 pont. B csoport: Kiel–Szeged 34:29, Barcelona–Celje 38:30, Nantes–Elverum 41:30. A sorrend: Barcelona 6, Kiel, Aalborg, Nantes és Kielce 4 pont. Női barátságos mérkőzés: Szlovénia–Magyarország 22:22.