2024. április 25., csütörtök

Holnap már befűthetnek

A városban folyamatban van a fűtőtestek feltöltése, állítólag minden készen áll a fűtési idény megkezdésére október 15-én.

Abban az esetben azonban, ha hűvös lesz az időjárás, akár már október 1-jén is melegek lehetnek a radiátorok. Erre nem nagy az esély, hiszen a meteorológusok meleghullám érkezését jósolják, ettől függetlenül azonban a Távfűtő Művek megteremti a feltételeket az idénykezdéshez. Kivéve néhány utcát, ahol még mindig tart a nyári, távvezetékrendszer felújítása. Ezek a Stanoje Stanojević, a Branislav Nušić és a Kraljevič Marko utcák, de – mint ahogy arról a Branislav Nušić utcában, az Erchibald Reis kaszárnya előtt személyesen is meggyőződtünk – többnyire utómunkálatokról van szó. Tehát az új csőrendszer már a helyére került, szinte mindenhol bekötötték, hátramaradt még az árkok földdel történő feltöltése, újraaszfaltozás stb. Az ilyesmi már nincs kihatással a távfűtés működésére, meleg lesz minden lakásban.

Az újvidéki városi képviselő-testület vonatkozó döntésének értelmében a fűtési idény október 15-én kezdődik, kivéve abban az esetben, ha a hőmérséklet este kilenc órakor három egymást követő napon nem éri el a 12 fokot. Ilyenkor korábban is befűtenek.