2024. április 26., péntek

Ötödik Gasztrofeszt

A hétvégén, október 1-jén és 2-án, immár ötödik alkalommal szervezik meg Óbecsén a Gasztrofesztet az Erdőtelepítők parkjában. A szervezők, a Than Emlékház és a Lock Up Ifjúsági Szervezet az idén is kitűnő szórakozást és finom ennivalót kínál a rendezvényre látogatóknak, gyermekeknek, fiataloknak és időseknek egyaránt.

– Az év összes hétvégéje között van egy különleges hétvége, amikor az egész város egy nagy családdá válik. Ez az a pillanat, amikor újra levest szürcsölhetünk az óvodáskori barátainkkal, a hétvége, amikor az óbecseiek ünneplik városuk szellemiségét, és ezt megosztják távoli barátaikkal, akiket vendégül látnak a vasárnapi ebéd alkalmával az Erdőtelepítők parkjában. Ez a Gasztrofeszt hétvégéje. Ez az esemény ünnepe az autentikus ízeknek, vendégszeretetnek, az emberi barátságnak és térségünk gasztronómiai sokszínűségének – mondta Jovanović Dániel ötletgazda és főszervező.

Szombaton 14 órától első alkalommal szervezik meg a Bográcsok viadalát, vagyis a halászléfőző versenyt. A benevezési díj 4000 dinár, a benevezett csapatoknak három kilogramm halat, valamint asztalt és padokat biztosítanak a szervezők. A verseny győztesének, a legjobb szakácsnak nyereményként 20.000 dinár üti majd a markát. A Sygma együttes szórakoztatja 16 órától az egybegyűlteket, a főzőverseny eredményhirdetésére pedig, a tervek szerint 18 órakor kerül sor. A Folkbeat együttes koncertje 18.30-kor kezdődik, 20,30-tól a Banda drvena együttes lép fel, majd 22,30-tól a Perpetum mobile koncertje zárja a szombati műsort.

– Vasárnap már reggel 9 órától várjuk az érdeklődőket, akkor nyílik meg a kistermelők piaca, amely egészen este hét óráig látogatható; 10 és 16 óra között kerül sor a fiatal szakácsok vetélkedőjére, amelynek az eredményhirdetése 16.30-ra várható. A legfiatalabbakra is gondoltunk, 11-től 18 óráig tartjuk a Mosolyszigetet, ahol mindenki talál magának szórakozást. A vasárnapi ebédre 12 és 16 között kerül sor, amelyre minden ínyencet várunk, több ételt meg lehet kóstolni. A BEUS szórakoztatja a közönséget 12.30 órától, 14 és 16 óra között pedig a Fokos zenekar koncertezik, 17 és 19 óra között szintén a BEUS zenekar csinálja a jókedvet – tette hozzá Dániel.