2024. március 28., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Lehetőségként tekintenek az olasz cégek Vajdaságra

A tartományi kormány és a Belgrádi Olasz–Szerb Üzletemberek Kamarája tegnap együttműködési megállapodást írt alá Újvidéken. A memorandumot dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár és Annino De Venezia, a kamara Igazgatótanácsának elnöke írta alá.

Ivanišević rámutatott, hogy Olaszország és Szerbia között hagyományosan jó az együttműködés, és a memorandum aláírása újabb lépés a régiók közötti kapcsolatok mélyítése felé.

– Ebben az együttműködésben csaknem 70 vajdasági olasz cég vesz részt. Szeretnénk megszervezni a tartományban működő olasz cégek bemutatását, valamint a jövőben olaszországi vásárokon bemutatnánk Vajdaság gazdasági lehetőségeit – mondta Ivanišević, és hozzátette, hogy az olasz cégek idegenforgalmi befektetései érdekében Olaszországban bemutatják Vajdaság idegenforgalmi látványosságait is.

A kamara igazgatótanácsának elnöke rámutatott, hogy Olaszország a szerbiai befektetések értékét tekintve az első három külföldi partner között van, és az olasz vállalatok továbbra is nagy érdeklődnek a közvetlen jelenlét iránt.

– Úgy gondolom, hogy folytatni kell a kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztését, hiszen Szerbia potenciálja valóban jelentős, és van még terünk a közös projektumokra. Az Olasz–Szerb Kereskedelmi Kamara mintegy 145 tagvállalatával – amelyek több mint 22 000 munkavállalót foglalkoztatnak – az egyik legnagyobb külföldi kereskedelmi kamara az országban, és állandó hivatkozási pontként szolgálunk azon szerb és olasz vállalkozók számára, akik érdeklődnek a közös tevékenység iránt – mondta a De Venezia.