2024. április 25., csütörtök

Győzelmet érő kapuscsere

Harmadik mérkőzését is megnyerte a BL alapszakaszában a Veszprém, amely ezúttal a bukaresti Dinamót fogadta. Bár a román bajnok az előző szezonban nem jutott tovább a csoportkörből, a Veszprémet egyszer le tudta győzni, így esélyesebb csapatként sem vehette félvállról a találkozót Momir Ilić együttese. Már csak azért sem, mert az első három gólt a vendégek szerezték, innen pedig végig őrizték is az előnyüket az első félidőben, ami a 20. perc környékére négygólosra nőtt. Ezúttal a kapuban kezdő Vladimir Cupara érezte kevésbé az ellenfél támadásait, így Ilić ekkor Rodrigo Corralest állította a helyére, ami a csapat visszazárkózásának alapkövét jelentette. A spanyol hálóőr a felé tartó első tizennégy lövésből nyolcnak is az útját állta, így a támadásban is egyre inkább javuló Veszprém a második játékrész elején először vette át a vezetést. Bár a két csapat közötti forma egyre inkább átbillent a magyar oldalra, néhány hiba elég volt, hogy az utolsó percekben a Bukarest még veszélyes közelségbe zárkózzon, ám végül a hazai csapat 33:30-ra meg tudta nyerni a találkozót, így a harmadik kör végére az egyedüli százszázalékos gárda maradt az A csoportban.

A nap további találkozóinak érdekessége, hogy a PSG Nikola Karabatić nélkül is nagy fölénnyel győzte le idegenben a Magdeburgot, az Aalborg pedig a Kielcétől szenvedett vereséget. A jövő héten Szegedre érkező dán csapatban Mikkel Hansen a szezonban eddig szinte hibátlan volt, hiszen zsinórban 26 lövési kísérlete landolt a kapuban, most azonban megszakadt a nagy sorozata, amikor kihagyott egy büntetőt.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Zagreb–Porto 29:23, Veszprém–Bukarest 33:30, Magdeburg–PSG 22:29. B csoport: Aalborg–Kielce 28:30.