2024. április 20., szombat

Négy rendőrt tartóztattak le

A Belügyminisztérium Belső Ellenőrzési Szolgálatának, valamint a Bűnügyi Rendőrség tagjai letartóztatták a csendőrség két tagját, R. L.-t és R. M.-t, M. K.-t, a belgrádi rendőrkapitányság alkalmazottját és S. T.-t, a nemzetközi operatív együttműködés hivatalának tagját is. A letartóztatott rendőröket hivatali helyzettel való visszaéléssel gyanúsítják – áll a Belügyminisztérium közleményében.

R. L.-t illegális fegyverbirtoklással és -kereskedelemmel, valamint illegális kábítószer-birtoklással is gyanúsítják.

A gyanú szerint R. L. idén júliusban megkérte R. M.-t, hogy ellenőrizze le a rendőrség nyilvántartásában, hogy egy bűnöző ellen kiadtak-e körözést. R. M. mindezt hivatalos eljárásként tüntette fel az iratokban.

A következő hónapban M. K. kérésére S. T. az Interpol adatai között leellenőrizte ugyanazt a személyt, hogy kiadtak-e ellene nemzetközi körözést, amelyről értesítette is a gyanúsítottat.

A közlemény szerint M. K. és R. L. hosszabb ideig személyes testőrei voltak a keresett bűnözőnek és családjának, szolgálatukért cserébe pedig pénzt és ajándékokat kaptak.

Az M. K. és R. L. által kibérelt újvidéki lakás átkutatása során, ami a szóban forgó bűnöző lakcíme közelében található, fegyvereket és kábítószert is találtak a rendőrök.

A gyanúsítottakat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd bűnvádi feljelentés mellett az illetékes ügyészségek elé kerülnek.