2024. március 28., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Sportlétesítmények felújítása Vajdaság-szerte

A tartományi kormány tegnapi ülésén 59,8 millió dinárt különített el egy víztisztító építésére Bácsújlakon (Bačko Novo Selón), amely megoldja a falu lakóinak ivóvíz-ellátási problémáját.

Döntés született arról is, hogy 48,9 millió dinárt különítenek el a melencei Rusanda szakkórház és gyógyfürdő fürdőkomplexum fűtési rendszerének felújítására.

A régi rendszer cseréje hosszú távú, stabil, ugyanakkor energiatakarékos fűtést biztosít, tekintettel arra, hogy becslések szerint az új rendszer akár 50 százalékkal is csökkentheti a fűtési költségeket. A Rusanda gyógyfürdőben egyébként a betegeket fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátásban is kezelik. A fürdőben 306 kórházi ágy található. Éves szinten 5376 beteget kezelnek fekvőbetegként, 9816-ot járóbetegként, a járóbeteg-ellátások száma pedig 129 084.

A tartományi kormány arról is döntött, hogy több vajdasági városban és községben összesen 25,2 millió dinárt különítenek el sportpályák és létesítmények felújítására és felszerelésére. Az összeget a belcsényi (beočini) Spitzer Garden sportpályáinak és lelátóinak felújítására (10,6 millió), a palánki Partizan sportpályájának karbantartására (6 millió), valamint a zasavicai Dobrosav Radosavljević Narod Általános Iskola sportpályájának munkálataira (5,9 millió dinár), valamint a szabadkai Sokolski dom (Jadran) tornatermének felszerelésére (2,7 millió dinár) fordítják.

A palánkai Gerontológiai Központ konyhájának és szobáinak felszerelésére 5,5 millió dinárt különítettek el. A szükséges eszközök beszerzésével magasabb színvonalú szolgáltatást biztosítanak az intézményt igénybe vevők számára.