2024. március 28., csütörtök
XIX. NŐI VB

Nagy tripla a végére!

Kiváló csapatteljesítménnyel felülírta a várakozásokat, és megverte Franciaországot Szerbia a sydney-i női világbajnokság utolsó csoportfordulójában. Az összecsapáson Yvonne Anderson 18, Jovana Nogić 17 pontig számlált, a hős mégis a tornán remekül, de a meccsen addig 0/6-tal triplázó Saša Čađo lett, aki egyetlen precíz hárompontosát a hajrában, kulcspillanatban, kilenc méterről vágta be.

A negyeddöntő párosításait sorsolással alakították ki, amelyben a csoportok első két helyezettjeit az ellenkező csoport harmadik és negyedik továbbjutójának valamelyikével hozták össze. Így történhetett meg, hogy Marina Maljkovićék a B csoport harmadik helyéről nem az A-ban második Kínát, hanem az első USA-t kapták ellenfélnek.

Eredmények, 5. forduló, A csoport: Egyesült Államok–Bosznia-Hercegovina 121:59, Kína–Belgium 81:55, Puerto Rico–Dél-Korea 92:73. A csoport végeredménye: Egyesült Államok 10, Kína 9, Belgium 8, Puerto Rico 7, Dél-Korea 6, Bosznia-Hercegovina 5 pont. B csoport: Kanada–Mali 88:65, Szerbia–Franciaország 68:62, Ausztrália–Japán 71:54. A csoport végeredménye: Ausztrália és Kanada 9, Szerbia és Franciaország 8, Japán 6, Mali 5 pont.

A negyeddöntőben (holnap): Egyesült Államok–Szerbia, Kína–Franciaország, Kanada–Puerto Rico, Ausztrália–Belgium.