2024. április 25., csütörtök

Dunatáj Kupa másodszor

Bezdánban mérkőztek meg egymással a nyugat-bácskai civil szervezetek

Második alkalommal szervezett ügyességi sportversenyeket a nyugat-bácskai civil szervezetek csapatai számára a Dunatáj Egyesülés. A helyszín ezúttal a bezdáni csatornapart volt, a társzervező pedig a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület. A bezdáni egyesületek, szervezetek közreműködésével tizenkét csapat versengett a Dunatáj Kupáért. A jelenlévőket Péter István, a Dunatáj elnöke köszöntötte, a játékmester L. Móger Tímea, a zenei felelős Koleszár Nándor volt. A horgászatból álló, illetve mókás, játékos ügyességi versenyek bírája Horváth Róbert, Csernai Botond, Kővágó Sándor volt.

A vidám napon minden korosztály képviseltette magát, és gyerekcsapatok is részt vettek. Mint az egyik versenyző, Bálint Valéria, a Telecska csapat tagja fogalmazott, már a sok nevetésért, a kellemes közösségi hangulatért érdemes volt részt venni, benevezni.

A kupa végeredménye szerint első helyezett a bácskertesi (kupuszinai) Gyuszi nevű civil szervezet csapata, második a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportjának csapata, harmadik pedig a Dunav Kajakklub.

A tartalmas versenyalkalom vacsorával, a kiváló bográcsos bab elfogyasztásával zárult. Az eseményt a Bethlen Gábor Alap támogatta.