2024. április 25., csütörtök

Verseny a boldogabb gyermekkorért

A Vöröskereszt nagykikindai szervezete szombaton 33. alkalommal tartja meg a legnagyobb és a legtömegesebb megmozdulását, a Verseny a boldogabb gyermekkorért nevű humanitárius és rekreációs rendezvényét. A szervezők több ezer fiatalabb, idősebb futó és sétáló részvételére számítanak, összesen 25 kategóriában lehet benevezni a verseny helyszínén.

Szimbolikus jelentősége van annak, hogy minden évben október 1-jén tartják meg ezt a rendezvényt, ugyanis ez a nap az idősek nemzetközi napja.

– A fizikai aktivitás és az egészséges életmód nemcsak a fiatalok kiváltsága, hanem az időseké is – nyilatkozta Dragoslav Ugarčina, a szervezőbizottság tagja.

A rendezvény két regisztrációs pontján, a Szent Száva Általános Iskolánál és a Galadska épületsornál, 50 dinárért lehet majd megvásárolni a rajtszámokat, ami egy szimbolikus összeg, az összegyűjtött pénzt pedig az óvodák és az iskolák kapják majd meg – tette hozzá Danijela Bjeljac, a Vöröskereszt Nagykikindai szervezetének a titkára.

A megmozdulás legnagyobb attrakciója évek óta a kisbabás anyukák, illetve apukák felvonulása. Ők nem futni szoktak, inkább csak végigsétálnak babakocsijaikkal és gyermekeikkel az útvonalat. Ebben a versenyszámban a szülőknek a rajszámuk háta mögé fel kell tüntetniük az adataikat, ugyanis az ő esetükben a nyereményt sorsolni fogják, ami pedig egy teljes hétvégés kirándulás lesz az egész család számára a Verseci-hegyen, a Vöröskereszt üdülőjében.

Az utolsó versenyszámban a görkorcsolyázók mérettethetik meg magukat. A részvételi szándékot csütörtökig személyesen a Vöröskereszt nagykikindai épületében, illetve a 0230/422-569-es telefonszámon lehet jelezni.

A rendezvény célja az egészséges életmód és a humánus értékek népszerűsítése.