2022. december 9., péntek

Ügyesen tekerték a kétkerekűt

A szenttamási diákok ismerik a közlekedési szabályokat

Az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat keretében a szenttamási Gazdaságfejlesztési Iroda, az Ifjúsági Iroda és a Közlekedésbiztonsági Tanács Szenttamás község négy általános iskolájában Mit tudsz a közlekedésről elnevezéssel ügyességi kerékpárversenyt szerveztek.

A verseny fő célja a kerékpározás és a kerékpár mint jármű, továbbá mint a környezetet nem szennyező, ökoközlekedési eszköz népszerűsítse volt, valamint, hogy ösztönözzék a látogatókat (potenciális kerékpárosokat), hogy mindennapi tevékenységeik során kerékpárt használjanak.
Az iskolák udvaraiban a diákok figyelmesen és a közlekedési szabályoknak megfelelően tekerték a kétkerekűt, a legügyesebbek pedig szerény ajándékban részesültek.

A Vuk Karadžić Általános Iskolában az első helyen Matija Grujić végzett, a második Milutin Jakovljević, a harmadik pedig Andrej Kovač lett.

A Jovan Jovanović Zmaj iskolában Andróczky Virág lett az első, a második helyen Dunja Vidaković, a harmadikon pedig Luka Jošić végzett.

A turiai Petar Drapšin iskolában az első öt helyezett kapott díjat: 1. Jovan Krivokuća, 2. Miroslav Markov, 3. Sava Simić, 4. Filip Perišić az 5. pedig Aleksandar Paroški lett.

A nádaljai Žarko Zrenjanin Uča Általános Iskolában Miloš Savkov bizonyult a legjobbnak, a második Jefimija Preradov lett, a harmadik helyre pedig Stefan Bajai került. Ebben az iskolában a harmadikosok újrahasznosítható anyagokból készült kerékpárokat állítottak ki.