2024. április 18., csütörtök

Fél év börtönbüntetést kapott a víz miatt

Folytatódik a háború az újsóvéi Caričić és a közművesítési vállalat között

Hat hónap börtönbüntetésre, két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság a Verbász melletti újsóvéi (Ravno selo) Božidar Caričićet, aki arról vált ismertté, hogy nem fizetett az ivóvízért, melynek fogyasztása hivatalosan 2006 óta tilos magas arzéntartalma miatt a lakóhelyén. Az idős férfit korábban felmentette a bíróság, ám most újabb ítélet született, s ez ellene szól – írja a Novosti.

Az új ítélet nem a számlák miatt született, de a vízhez kapcsolódik. A helyi közművesítési vállalat ugyanis le akarta kapcsolni a vezetékről a kifizetetlen számla miatt, Caričić azonban ezt megakadályozta. 

– Bepereltek és bűnözőnek nyilvánítottak, amiért nem engedtem a JKP dolgozóinak, hogy kárt tegyenek az ingatlanomban és tönkretegyenek olyan csöveket, amelyek nem is az ő hatáskörükbe tartoznak, hanem a helyi közösséghez – magyarázta Caričić.

Ügyvédje szerint nem vádolható hivatali személy feladtának megakadályozásával, mivel nem tekinthető hivatali személynek az, aki engedély nélkül kotrógéppel érkezik valaki ingatlanához. 2019 decemberében egyébként mégis lekapcsolták Caričićot a hálózatról, ezt követően kutat fúratott az udvarán, annak vizét mégsem használta, még a toaletthez sem.