2024. április 20., szombat
XIX. NŐI VB

Körvonalazódik a negyeddöntő

Hacsak nem történik egy többtényezős valószínűtlen körbeverés a Sydney-ben zajló női világbajnokság B csoportjának finisében, Szerbia ott lesz a torna negyeddöntőjében. Ehhez a helyzethez Mali tegnap hajnali legyőzése jelentette a kulcsfontosságú lépést. Marina Maljković tanítványai az afrikai gárda ellen a második félidőben vitték dűlőre a találkozót a 20 pontos Saša Čađo vezetésével, aki hat triplával vétette észre magát.

Született egy brutális arányú győzelem is a tegnapi játéknapon, az amerikai lányok ugyanis új vb-rekordot jelentő 145 pontot szórtak be Dél-Koreának, és 76 pontos különbséggel győztek.

Eredmények, 4. forduló, A csoport: Egyesült Államok–Dél-Korea 145:69, Belgium–Bosznia-Hercegovina 85:55, Kína–Puerto Rico. A sorrend: Egyesült Államok 8, Kína és Belgium 7, Puerto Rico és Dél-Korea 5, Bosznia-Hercegovina 4 pont. B csoport: Franciaország–Japán 67:53, Szerbia–Mali 81:68, Ausztrália–Kanada 75:72. A sorrend: Kanada, Franciaország és Ausztrália 7, Szerbia 6, Japán 5, Mali 4 pont.