2023. szeptember 21., csütörtök

Irodalom a legkisebbeknek

Múzeumpedagógusokat, óvópedagógusokat, tanítókat, szülőket, könyvtárosokat várnak a Vadlazac2 programsorozatra, melyen szempontokat tanulhatnak a kortárs gyermekirodalmi művek befogadásához, pedagógiai gyakorlatmegújításához. Szerkezetileg minden Vadlazac-esemény két egységből áll: a meghívott előadók egy-egy elméleti, témafelvető kiselőadását követően a program műhelyrészében kiscsoportokban modellezik a tanultakat, különböző technikákat mutatnak be, és módszertani segítséget nyújtanak az adott témához.

Első alkalommal, csütörtökön este Gróh Ilona, a Ringató program kitalálója látogatott el a Topolya Község Múzeumába, és tartott foglalkozást babáknak, kisgyermekeknek, majd a módszer elméleti hátteréről beszélt a felnőtteknek, valamint Bereczkiné dr. Záluszky Anna tartott előadást Esztétikai érzelmek fejlesztése gyerekirodalommal kora gyermekkorban: gyerekkönyvek, mondókák, versek, mesék a legkisebbeknek címmel.

A program szeptember 29-én, csütörtökön 17 órától folytatódik. Második alkalommal dr. Gombos Péter tart előadást, foglalkozást a fiatalok olvasási szokásairól, olvasáshoz való viszonyáról, valamint Fülöp Hajnalka digitális andragógus, a Tudatos Digitális Szülő program alapítója értekezik és tart gyakorlatot A tablet, a könyvek és az alfák, avagy hogyan találkozik és barátkozik az alfa generáció az olvasással? címmel.

A belépő ingyenes, de regisztrációhoz között. A topmuz@gmail.com címen lehet jelentkezni.

A kisgyermekes érdeklődők hozhatják magukkal csemetéjüket is. Míg az előadások tartanak, a gyermekekkel külön szobában foglalkoznak.
Az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum (IGYIC) Vadlazac2 című programsorozata a Topolya Község Múzeumával való együttműködésben valósul meg.