2024. április 20., szombat

Szélsők viadala

A Nantes vendégeként szezonbeli második mérkőzését is elveszítette a Bajnokok Ligája csoportkörében a Szeged férfi kézilabdacsapata. Juan Carlos Pastor együttese ugyan kezdetben még tartotta a lépést a házigazda franciákkal, ám az első félidő derekán, 9:8-ra vezetett utoljára, és az idő múlásával, hasonlóan a múlt heti, Barcelona elleni találkozóhoz, fokozatosan kicsúszott a kezéből az irányítást. A Szeged sorsa öt perccel a lefújás előtt pecsételődött meg, amikor még lett volna esélye ledolgozni háromgólos hátrányát, ehelyett viszont a házigazdák gyorsan visszahizlalták a különbséget hatra, és végül 35:30-ra nyertek. A találkozón mindkét oldalon kimagaslót nyújtottak a szélsők, hiszen a 37 éves Valero Rivera a jobb sarokból indítva tíz találatot szerzett a Nantes-nak, a vele szemben álló Bogdan Radivojević pedig kilencszer volt eredményes, ám végül a franciák összeszedettebb játéka döntött.

Eredmények, 2. forduló, A csoport: GOG–Bukarest 38:38, Magdeburg–Zagreb 35:25. A csoport állása: Magdeburg és Veszprém 4, GOG 3 pont. B csoport: Nantes–Szeged 35:30, Barcelona–Kielce 32:28. A csoport állása: Aalborg és Barcelona 4, Kiel, Kielce, Celje és Nantes 2 pont.

Hosszú időre kidőlt a Ferencváros játékosa

Sérülés miatt hetekig nem játszhat Alicia Stolle, a Ferencváros női kézilabdacsapatának a német jobbátlövője. A játékos keze vasárnap sérült meg, amikor az FTC 40:20-ra kikapott a német bajnok Bietigheim otthonában, ezzel története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Bajnokok Ligájában.

Már a lefújást követő első ellenőrzések után valószínűsíthető volt, hogy súlyosabb sérülésről lehet szó, amit a hétfői vizsgálatok alátámasztották: a bal kézfejében törés keletkezett. A 26 éves Stolle emiatt nemcsak a BL következő meccseiről fog hiányozni, hanem a november 4-én kezdődő Európa-bajnokságon sem lehet ott Németország válogatottjában. A kezét pénteken egy német specialista megoperálta, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor hat-hét hét múlva kezdhet el újra edzeni.

A fájdalmas mérkőzésen a csapat egy másik játékosa is kidőlt: a fiatal irányító, Kukely Anna bokaszalagjai sérültek meg a vasárnapi meccsen, de amennyiben sikeresek lesznek a kezelések, egy-két hét múlva ismét csatlakozhat társaihoz.