2024. április 19., péntek
KERÉKPÁROZÁS

Hazaért a kazah–cseh szökés

Izgalmas csatát hozott az ausztráliai Wollongongban rendezett országúti világbajnokság U23-as férfi mezőnyversenye, amelyen a magyar Fetter Erikért is szoríthattunk tegnap a kora reggeli órákban. A délkelet-ausztráliai tengerparti várost bejáró kör legnehezebb kihívása a mintegy egy kilométer hosszú, 9 százalékos átlagmeredekségű Mount Pleasant volt, amelyet tíz alkalommal kellett „megmászni”. A mezőny folyamatosan rostálódott, idővel pedig a nap eleji hatfős szökést is bedarálták. Húsz kilométerrel a cél előtt aztán támadást indított többek között a kazah Jevgenyij Fjodorov és a cseh Mathias Vacek, akik nagyobb termetű fiú létükre kiváló tempót diktáltak szép együttműködésben, így az üldözők nem tudták utolérni őket, és közülük a kazah volt erősebb a hajrában. Fetter több ígéretes támadásban volt benn, végül az előkelő 12. helyet szerezte meg.

Néhány órával korábban rendezték meg a junior fiúk viadalát, amelyen a német Emil Herzog győzött, a szerb Mihajlo Stolić nem ment végig a 135 kilométeres távon.

Végeredmény, vb, junior férfi mezőnyverseny (Wollongong–Wollongong, 135,6 km): Emil Herzog 3:11:07 óra, António Morgado a. i., Vlad van Mechelen +55 mp, Paul Magnier, Artem Schmidt a. i. stb. U23-as férfi mezőnyverseny (Wollongong–Wollongong, 169,8 km): Jevgenyij Fjodorov 3:57:08 óra, Mathias Vacek +1, Søren Wærenskjold +3 mp, Madis Mihkels, Olav Kooij, … 12. Fetter Erik a. i. stb. Omloop van het Houtland Middelkerke-Lichtervelde (Eernegem–Lichtervelde, 196,4 km): Jasper Philipsen 4:24:36 óra, Arnaud de Lie, Dylan Groenewegen, John Degenkolb, Dries van Gestel a. i. stb.