2024. április 25., csütörtök

Szombat este újraindult a teherforgalom a Röszke autópálya határátkelőhelyen

A Horgos–Röszke autópálya határátkelőhelyen a tegnapi műszaki akadályokat elhárítva 21 óra 15 perctől újraindult a teherforgalom Szerbia irányába. A meghibásodás ezúttal a szerb félnél történt, ezért szünetelt a teherforgalom kiléptetése Magyarországról is.

A police.hu friss adatai szerint a határforgalom Magyarország és Szerbia között többnyire zökkenőmentes, a személyautó-forgalomban nincs 15 percet meghaladó várakozás az átkelőhelyeken, kivéve a Horgos–Röszke 1-et, ahol a Magyarországra igyekvők 2, a Magyarországról kilépők pedig kb. 1 órát kénytelenek várakozni. Ugyanitt az autóbuszok, a teherautók ennél többet kénytelenek várakozni.

A BorderWatcher mobilapplikáció hasonló adatokat közöl, eszerint a horgos-röszkei autópályás határátkelőhelyen a Magyarországra igyekvők csaknem 2 órát, a horgosi közúti átkelőn pedig akár 45 percet is várakozhatnak. Ellentétes irányban, a Szerbiába tartók az autópályán 40 percet várakozhatnak, a horgosi közúti átkelőn pedig 15 percen belüli várakozási időre kell számítaniuk.