2024. április 19., péntek

A polgárok betekinthetnek a választói névjegyzékbe

A nagykikindai önkormányzat közleményben értesítette a községben élő polgárokat, hogy az előttünk álló nemzeti tanácsi választások miatt a községben élő polgároknak is joguk van betekinteni a külön választói névjegyzékbe. Ezt megtehetik munkanapokon, munkaidőben, reggel 8 órától 15 óráig, szombaton pedig 8 órától 13 óráig a városháza épületében, a 10-es számú irodában, vagy elektronikus úton, a Szerb Köztársaság Államigazgatási és Önkormányzati Minisztériumának hivatalos honlapján, a személyi szám megadásával https://upit.posebanbirackispisak.gov.rs/.

Az idei november 13-án tartandó nemzeti tanácsi választásokon minden nagykorú és cselekvőképes nemzeti kisebbséghez tartozó polgár urna elé járulhat, akinek állandó lakhelye a Szerb Köztársaság területén van, valamint neve szerepel a külön választói névjegyzékben. Ezt a választói névjegyzéket október 28-án este zárják le, addig pedig a polgárok betekinthetnek ebbe a névjegyzékbe, és legkésőbb annak lezárása előtt 72 órával kérhetik az abban szereplő adatok bejegyzését, törlését, módosítását, kiegészítését vagy kiigazítását.

A tájékoztató szerint, azoknak, akiknek a neve egyáltalán nem szerepel ebben a külön választói névjegyzékben, személyesen és írásban kérhetik annak felvételét az önkormányzat épületében.