2024. március 28., csütörtök

Privát cég fizetteti meg a karlócaiak parkolási büntetését

Olyan olvasói levelet kapott a 021.rs hírportál, amelyben arról számolnak be, hogy egy tavalyi karlócai szabálytalan parkolásért igen magas büntetőszámlát szerettek volna rajtuk behajtani, ami azért is „furcsa" volt, mert azt megelőzően nem kaptak kézhez parkolásért járó büntetést, és azért is, mert egy számukra ismeretlen cégtől érkezett az értesítés, nem pedig a karlócai közvállalattól.

A portál betekintést nyert a dokumentumokba, amelyek szerint 600 dinár késedelmi kamatot, 3643 dináros végrehajtási költséget, és 9120 dinárt kell fizetnie az olvasónak a „szolgáltatásért". 

A 021.rs értesülései szerint a karlócai Belilo közvállalat olyan tartozásokat adott át a privát cégnek, amelyeket egyszerűen nem tudott megfizettetni. A szóban forgó privát cég a belgrádi B&Partners Investment Consulting, mellyel 2021-ben szerződött a Belilo közvállalat. Összesen 506 esetet engedtek át nekik.

Inđija önkormányzata, azaz az Inđija útjai is szerződést írt alá ugyanazzal a társasággal. Mint a helyi média megírta, erre azért került sor, mert ez a cég egyre több olyan felhasználóval küszködött, aki nem fizet a parkolásért.