2024. április 24., szerda

Történelmi magyar győzelem Lipcsében

A Nemzetek Ligája A divíziójának C jelű csoportjának ötödik fordulójában a magyar válogatott 0:1 (0:1) arányban múlta felül a németek legjobbjait.

A győzelmet jelentő találatot Szalai Ádám szerezte meg egy szépségdíjas góllal a 17. percben, amikor Szoboszlai Dominik szögletét követően sarokkal továbbította a labdát a hosszú sarokba.

A nemzeti csapattól 34 évesen hétfőn búcsúzó csatár a 85. válogatottságával beérte Puskás Ferencet, 26. gólja a címeres mezben pedig három pontot ért. A biztos csoportelsőséget viszont azért nem sikerült elérni, mert a négyes másik meccsén az Európa-bajnok olaszok is nyertek az Eb-ezüstérmes Anglia ellen, amely így sereghajtóként kiesett.

A lipcsei bravúrról mindent elárul, hogy Hansi Flick vezetésével először kapott ki a Nationalelf, amely kilenc győzelem és négy döntetlen után maradt alul.

A magyar válogatott hétfőn a Puskás Arénában az olaszokkal küzd meg az első helyért. Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének egy döntetlen is elég ahhoz, hogy bejusson a sorozat négyes döntőjébe.