2024. március 29., péntek
NEMZETEK LIGÁJA

Skócia a végére hagyta

A 70. percig gól nélküli eredményt mutatott a kijelző, végül azonban 3:0-ra verte Skócia Ukrajnát a NL B divíziós pótlómérkőzésén. Két körrel a vége előtt így a skótok állnak a csoport feljutást érő helyén.

Eredmény, pótlás a 2. fordulóból, B divízió, 1. csoport: Skócia–Ukrajna 3:0.

1. Skócia

4

3

0

1

9:4

9

2. Ukrajna

4

2

1

1

5:4

7

3. Írország

4

1

1

2

4:3

4

4. Örményország

4

1

0

3

2:9

3

A következő fordulóban (holnap): Skócia–Írország, Örményország–Ukrajna.

Čeferin: Nem lesz többé kontinensen átívelő Eb

Aleksander Čeferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerdán bejelentette, hogy nem lesz többé kontinensen átívelő Európa-bajnokság. A járvány miatt 2020-ról tavaly nyárra halasztott tornának Budapest, Sevilla, Szentpétervár, London, München, Baku, Róma, Koppenhága, Bukarest, Amszterdam és Glasgow adott otthont. A szlovén sportvezető elmondta, a jövőben nem gondolkodnak 10-11 országban, mert a tavalyi Eb eléggé bonyolult volt, a járvány pedig még inkább megnehezítette a rendezést.

„Ami a sportszakmai részét illeti, Svájc egy meccset játszott Rómában, majd egyet Bakuban, néhány csapat viszont állandóan otthon játszott, és a döntőbe két olyan válogatott került be, amelynek nem kellett utaznia. Egyáltalán nem kedveljük ezt a koncepciót” – magyarázta.

Čeferin hozzátette, az ötlet nem volt rossz, mert az első Eb hatvanadik évfordulóján a páneurópai barátságot szimbolizálta, de érzése szerint a tornát legfeljebb két országban kell megrendezni, vagyis szomszédos nemzetek közös pályázatát egyáltalán nem ellenzi. A 2024-es torna Németországban lesz, a 2028-as rendezés kapcsán pedig eddig három helyről érkezett érdeklődés: Törökországból, Olaszországból, valamint az Anglia, Észak-Írország, Skócia, Wales, Írország ötös részéről.

Cristiano Ronaldo nem tervezi visszavonulását

Cristiano Ronaldo nem tervezi, hogy visszavonul a katari vb után. A 37 esztendős, ötszörös aranylabdás portugál szerdán elmondta, tervei szerint a 2024-es németországi Eb-n is játszani fog. „Továbbra is motivált vagyok, magasak a kitűzött céljaim” – fogalmazott a Manchester United futballistája. Kiemelte, számos fiatal veszi körül a nemzeti együttesnél, és jelen állás szerint a vb után két év múlva a kontinensviadalon is részt szeretne venni. A válogatottban szerzett 117 találatával Ronaldo nemzetközi gólrekorder.

Blagojević a Debrecen vezetőedzője

A szerb Srdjan Blagojević lett a Debrecen vezetőedzője. A klub szerint a 49 éves tréner korábban a kazah Asztana és a Kaszpij Aktau, illetve a szerb Inđija együttesét irányította. Az Asztanától múlt kedden távozott, a csapatot a bajnoki tabella második helyén adta át utódjának, a kupában pedig elődöntőbe vezette. Blagojević már szerdán munkába állt a DVSC-nél, és segítőivel megkezdte új együttese felkészítését.